Tízféle köszöntés a hatvanadik szülinapra

60 éves a barcsi művelődési ház

A városvezetőkön kívül a tíz művészeti szakág köszöntötte hatvanadik évfordulóján a művelődési házat. Neve az elmúlt évtizedekben sokszor változott, de otthona maradt a barcsi egyesületeknek.

Zsúfolásig megtelt a színházterem. Az 1954-es indulásra emlékeztek a mai és a korábbi csoporttagok, a városvezetés, a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy megyei képviselői, a művelődési ház nyugállományú és jelenlegi igazgatói, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Újgráci Egyesületének Elnöke és az egyes művészeti ágak vezetői.

Veszner Ádámné igazgató külön köszöntötte Vértes Györgyöt, aki 32 évig volt igazgatója ennek az intézménynek. Mint mondta az ünnep, a jeles napok megállítják rövid időre az idő folyamát, így ma az elmúlt 60 évre kell emlékezni, arra a 60 évre, ami alatt az 1954 májusában átadott Móricz Zsigmond Járási Kultúrházból a mai Művelődési Központ lett. Mint mondta, a klubélet a 70-es években indult be. A 80–s években alakultak a kórusok, a zenekarok, a színjátszó és irodalmi csoportok, a rockzenekarok.

Karvalics Ottó polgármester gratulált az intézet magas színvonalú kulturális, művészeti munkájához. Az önkormányzat támogatásáról biztosította az itt működő művészeti ágakat.

A beszédek után a csoportok nyújtották át ünnepi csokrukat a közönségnek és az intézménynek.

A Barcsi Városi Fúvószenekar, a Torzonblock rockzenekar, a Vénusz Mazsorett csoport, a Barock Zenekar, az Orfeum Társulat, a Kapronczai Művészeti Iskola társastánc csoportja, a Boróka Szenior táncegyüttese, a Barcsi Cigányfiúk, a Bárdos Lajos Vegyeskar, a Somogytarnócai Asszonykórus is fellépett a 60. évforduló alkalmából tartott gálaműsoron.

/P.R./

 

 

 

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!