Tíz településen javul az ivóvíz minősége

Barcs

Másfélmilliárd forintos ivóvízminőség-javító beruházás kezdődött el a barcsi kistérségben az Európai Unió támogatásával - közölte a Barcs és Térsége Ivóvízminőség-javító Társulás az MTI-vel.

 

A társulásban résztvevő tíz somogyi település ivóvízszolgáltató-rendszerének átalakítását célzó fejlesztésről kiadott közlemény szerint több mint 16 ezer lakos juthat egészséges ivóvízhez a 2015 nyarán befejeződő beruházásnak köszönhetően.
Az ivóvízminőség-javító közműfejlesztés keretében egy új, parti szűrésű törpe csápos kút épül Barcsnál a Dráva mellett, ahonnan a víz egy új vezetéken jut el a barcsi vízműtelepre, ahol egy 50 köbméteres kontakt medence is létesül. A már megtisztított vizet távvezetéken juttatják el a barcsi, a babócsai, a bolhói, a komlósdi, a péterhidai és a somogyaracsi fogyasztókhoz.
A projekt másik elemeként a drávagárdonyi vízműnél egy olyan komplex vízkezelő-berendezést helyeznek üzembe, amely a helyi kút vas, mangán, arzén és ammónium tartalmát csökkenti az előírt mértékre. Innen Drávagárdony, Drávatamási és Kastélyosdombó lakói kapják a vizet. Egy hasonló elven működő vízkezelő-berendezést telepítenek Rinyaszentkirályra is.
A nettó 1,5 milliárd forint összköltséget meghaladó beruházás 90 százalékos uniós támogatásból valósul meg. A kivitelezést a Zala megyei Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. vezetésével egy konzorcium végzi el.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!