Térrendezésbe kezdenek a Szociális Központnál

Barcsi Lakógyűlés

Megoldják a parkolást a Szociális Központnál, erre most van anyagi lehetőség. Az éves lakógyűlésen a bővítési tervek is szóba kerültek.

Még az ősz beállta előtt leburkolják a teret, továbbá 10 gépkocsinak lesz hely az intézmény udvarán – ismertette Karvalics Ottó polgármester és Bánkuti Melitta főépítész. Ez a fejlesztés már nem hitelből, hanem saját pénzből készül el, ez is mutatja hogy erős város lesz Barcs – hangsúlyozta a polgármester. A lakógyűlésen több ötlet is megfogalmazódott már az elmúlt évek során, ezeket folyamatosan beépítik a tervezésbe. 

A főépítész szerint nem csak az arculat miatt fontos a burkolat egységessége, hanem azért is, mert a mostani repedezett terület már nem tölti be jól a feladatát. A két épület között  kb.550 m2 felületen végzik majd a munkát, a lakók megértését kérik erre az időre. Meg kell oldani a vízelvezetést is és új hulladékgyűjtő sziget kerül kialakításra. A zöldterület is megújul, két újabb pihenőpadok kapnak az itt élők. 

Lajos bácsi nem régóta lakik az intézményben. Elmondása szerint mielőtt beöltözött, sok hasonló intézményt végiglátogatott. Az egy év alatt azonban kiderült számára, hogy toronymagasan kiemelkedő ez az intézmény és a fizetendő összeg is kedvező. Egy hölgy a nővérek, gondozók áldozatkész munkáját dicsérte, és háláját fejezte ki, szerinte ötös osztályzatot, egyesek csillagos ötöst kapnának. Szerinte a munkákhoz kevés a nővérek száma, több kellene.

Varga Ilona igazgató kifejtette, hogy az érvényben lévő jogszabály sajnos egyelőre nem teszi lehetővé a nővérszám emelését.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!