Szobrot állítottak a falu orvosának

Szulok

Dr. Szecsei Béla, Szulok egykori háziorvosaként 1995-ben kapott díszpolgári címet a falutól. Lelkiismeretes munkája ma is sokak emlékezetében él.

1964-ben került Szulokba dr. Szecsei Béla, aki három évtizeden át szolgálta orvosként, közösségi emberként a szulokiak mellett a kálmáncsaiakat is. Emlékét ma szobra is őrzi a faluban. Érdemeit Dr. Szekeres Sándor háziorvos méltatta elsőként. Mint mondta,”Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá”.

A falunapon Hengerics József polgármester a falu kemencéjét is bemutatta a közösségnek s reményét fejezte ki, hogy az itt helyet kapó ízek még jobban összekovácsolják majd a szulokiakat.

Délelőtt a lovassportokat népszerűsítették, fotocellás ellenőrző kapu mérte a fogatok sebességét. A barcsi hajtók jól teljesítettek ezúttal is.

A fogathajtó verseny eredményhirdetésén megtudtuk, hogy jól szerepeltek a barcsi hajtók. Hartmann Mihály akadály- és vadászhajtásban is megszerezte az első helyet. Hartmann József az akadálypályán a második legjobb eredményt érte el, harmadikként  Máté Gergő vehetett át díjat. A vadászhajtásban kissé borult a sorrend. Második lett Máté Gergő, a bronzérem Bögötei Gábornak járt. A pónikat Kánya Gyula hajtotta legjobban az akadálypályán, másodikként itt Heiszler Máté végzett.  

Nem költöttek sztárvendégre Szulokban, helyette inkább a helyiek megvendégelésére fordították a keretet. Az egészségügyi szűrések mellett az Ovi sátor volt kelendő, hiszen itt a hagyományoknak megfelelően gyümölcsökkel díszített koktélok várták a betérőket.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!