Szépkorúakat köszöntöttek a Szociális Központban

Szépkorúak

Fúvószenére ébredtek szerdán kora reggel a Szociális Központ lakói. Az Idősek Hónapjának kezdetén színes műsorokkal szórakoztatták a barcsi szépkorúakat.

 

1991-ben nyilvánította az ENSZ október elsejét az Idősek Világnapjává. Ez a nap az idősekért, az idősek tiszteletéről szól. A Szociális Központban zenés ébresztőt követően köszöntötték a szépkorúakat.

”Önmagát becsüli meg minden nemzet azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött” – idézte Sütő Andrást a polgármester köszöntőjében. Karvalics Ottó kiemelte: a ma már idős emberek építették azt a jelent, amire a mai generáció egy újabb generáció jövőjét alapozhatja. Ezért meg kell, hogy becsülje az elődök fáradságos, kitartó munkáját, ápolja a hagyományokat. A mai fiatalabb nemzedékek feladata az idős emberek számára olyan életkörülményeket biztosítani, amely lehetővé teszi számukra egy méltó öregkor megélését. Ebben igyekszik segíteni a város is, egy fejlesztési pályázat segítségével bővíteni fogja a szociális központot, hogy a lakóknak jobb legyen a helyzete, tágasabb legyen az élettere, és jobb körülmények között szolgálhassanak a dolgozók.

Az élet is egy színházhoz hasonlít, ahol a születéstől a haláig mindenki a maga szerepét, élettörténetét játssza el, hol jól, hol rosszabbul - utalt Shakespeare-re Varga Ilona. A Szociális Központ igazgatója javasolta, gondolja mindenki végig az életét, bocsásson meg azoknak, akikre haragudott, hiszen nem lesz még egy élete senkinek, ezt már később nem tudja megtenni. Az idősek hónapja alkalmával a mai napon a tisztelet kerül előtérbe, de az élet minden napján ki kell fejezni a szeretetet a másik ember felé.

Az idősek köszöntését kulturális blokkal is színesítették. Hartmann Dóra „Az idősek tisztelete” című verset adta elő, Erdős Martin Barcs kiváló ifjúsági karate versenyzője, új oldaláról mutatkozott be, énekkel szórakoztatta a szépkorúakat. A Kapronczai Művészeti Iskola két növendéke és a Boróka Néptáncegyüttes ifjai táncokkal tették felejthetetlenné a napot.

 A Szociális Központban ezzel a nappal nem zárták le az idősek iránti tisztelet kinyilvánítását, lesznek még ebben a hónapban programok, amelyek színesíthetik mindennapjaikat.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!