Szentborbásnál várják még a Dráva tetőzését

Barcsi Dráva-híd

Őrtilostól Barcsig – ahol 507 centiméteren tetőzött - már mindenütt apad a Dráva. Szentborbásnál az elmúlt hat órában még két centimétert emelkedett a vízszint, most tetőzik, ezért a figyelőszolgálat folyamatosan ellenőriz a településen.

 

Az elmúlt három nap során 2500 homokzsákból építettek nyúlgátat a települések védelmére. Őrtilosnál 400 homokzsákot helyeztek ki, Berzencén elegendő volt 100 homokzsák, Vízváron 1500 homokzsákot használtak fel a rendészeti szakközépiskolások az erdei iskola védelmére, Babócsán 200, Heresznyén 300 homokzsákból épült ideiglenes védmű. 2300 megtöltött homokzsákot pedig átcsoportosítottak a baranyai védekezéshez.

16-án összpontosult a legnagyobb létszámú segítség az árvíz által veszélyeztetett helyekre, összesen háromszáz hivatásos és önkéntes tűzoltó, rendőrök, rendészeti szakközépiskolás diákok és vízügyi szakemberek vettek részt a védekezésben.

Csütörtökön négy településen – Vízváron, Heresznyén, Barcson és Szentborbáson – nyolc fő látott még el figyelőszolgálatot – tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!