Sok palánta, olcsóbb virágosítás

Virág gondozás

Közmunkásokkal termeszti a virágosítás palántáit a város. Üvegházakban hajtanak a virágok a tavasz beköszöntéig, így a palántavásárlás helyett munkahelyre költi a pénzt Barcs.

Reggel korán járta a várost a Városgazdálkodási Igazgatóság kistraktorral vontatott öntöző egysége, s friss vízzel élénkítette az ágyásokban pompázó egynyári virágokat.

Mint megtudtuk Sólyomi Józseftől, a Városgazdálkodási Igazgatóság Városüzemeltetési részlegvezetőjétől, az igazgatóság saját, háromfős kertészcsapatával - akik közül két fő közmunkában foglalkozatott - központi telepükön lévő üvegházakban mintegy 13 000 db egynyári szálas virágot neveltek.
Ebből kiültetésre került 12000 szál Barcson és a külső település részeken, Drávaszentesen, valamint Somogytarnócán.

A rendkívüli időjárásban jégesőt is kapott a város, így a kiültetett virágok mintegy 10%-át, 1200 palántát pótolni kellett.

A városban összesen 2500 m2 területű virágágyás van. A köztéri ágyások mellett 6000 szál palántát kaptak az intézmények, a Virágos Barcsért mozgalomban résztvevő lakók, valamint a TÜZÉP és a MÁV. Persze nem lehet minden elég, sajnos több virág „elvándorolt” a helyéről. Hűlt helyét találták több, temetőben is kedvelt palántának, ezeket is pótolták. Kérdezhetnénk, hogy ugyan miért nem nevel magának mindenki palántát, de e kérdés maradjon is költői.

Mindenesetre most van fény, kezdenek hajtani a visszavágott fák is, pompáznak a virágok. Érdemes óvni ezt az összképet.

/Pethes Róbert/ 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!