Rekkenő hőség Barcson

Barcsi gyógyfürdő

Talán a pokol tüzénél enyhébb a hőmérséklet, bármerre is járunk a városban. Aki csak teheti, menekül az árnyékba, de ha tehetnénk legjobb megoldás a strandolás lenne.

Lipics István fürdő vezetővel közös látogatáson jártuk körbe a fürdőt. Árnyékban az úszómester napernyője alatt 35,5 fokot mértünk, az autóparkolóban álló autó belső hőmérője 37,5 fok értéket mutatott. Az aszfalt utak, járdák visszasugározzák a hőt, így napközben, a déli órákban sétálni is kellemetlen, megerőltető. Ma déltájban láthatóan viszonylag kevesen látogatták a barcsi fürdőt. A gyermek medencében egy anyuka hűsítette gyermekét a kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű vízben.

Az úszómedencében ketten rótták szorgalmasan a medence hosszakat. Legnépszerűbb a gyógy- és a „sodrós” medence volt. Jólesően érzékeltük, hogy a gépkocsi parkolóban szép számmal álltak német és horvát gépkocsik, a fürdő területén hallottuk is a külföldi vendégek hangját.

Lipics István bizakodóan nyilatkozott, érzékelhetően nőtt a fürdő látogatóinak száma, egy háromnapos hétvégén 3000 látogatót számláltak. A nyár most érkezett el, az iskolák a hétvégén zárnak, a gyereksereg, a diákok ezután várhatóak a fürdőn.

 

/P.R.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!