Néptánc táborban ügyeskedtek a gyerekek

Néptánc tábor Barcson

Fonalnyúl, gyöngysün és magyar dallamok egész nap – erről szól a néptánctábor. A Drávamenti Néptáncegyesület szervezésében óvodás kortól felső tagozatig rophatták a táncot egy héten át a diákok.

A bottal egyszer-kétszer fejbekólintottam magam, mire sikerrel jártam – kezdi az egyik fiatal fiú a mesélést, hogy miként talált rá a hagyományos botos tánc. Az utcára is kihallatszik a zene, Békési Margit táborvezetőnek ez persze nem újdonság. Nagy a nyüzsgés, elkél a segítség. Nick Eszter tanítónő nélkül bevallása szerint aligha boldogulnának. 21 csemete, közülük többen most vannak először táborban. Igaz, ez nem amolyan „ottalvós”, de mégiscsak közösségi program. A remények szerint a kicsikből nő majd ki az utánpótlás a néptáncegyüttesbe.

Délelőtt tánc, jókedv és zene, majd ebéd egy közeli étteremben. Délután aztán készülhetnek a kis kincsek, az ajándékok azoknak, akik - amíg a gyerek önfeledten szórakozik - húzzák az igátsmiley.

A tábor még véget sem ért, de a gyerekek, szülők már azt kérdezték, lehet e folytatni a jövő héten a tábort? Eddig úgy tűnik, lesz folytatás, de arra egy évet még várni kell. Lássunk néhány önkéntest: Boncz Márton András színes gyöngyökből mini sünt és papírsárkányt készített,  Harasztia Dorina is a süninél maradt. Gurdán Péter kedvence a papírsárkány, míg Bota Milán négy papírsárkányt is készített. Hatta Fruzsina még gondolkodik a neveken, de a sárkánya és a sünije is egyedi példány lesz a polcon. Mi is kaptunk egy kis jutalmat: a kedvünkért a fiúk egy botolóst, a leányok üveges táncot jártak el.

A táborban készült foktóinkról IDE KATTINTVA tekinthet meg galériát.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!