Népszerű a barcsi sporttábor

Barcsi sporttábor

A sport megismertetése, megszerettetése a célja a két turnusos barcsi sporttábornak. A szervezők reményei szerint megvalósul elképzelésük a gyerekek körében, és minél többen jelentkeznek majd a triatlonisták közé.

 

A Dráva Völgye Középiskola mintegy hét éve hirdette meg első alkalommal a sporttábort, mely az első sikereken felbuzdulva folytatódott évente. Az első táborok egyhetesek voltak, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően két hétre bővítették – mondta el Paluskáné Popovics Melitta a foglalkozások közben. A testnevelő tanár munkáját párja segíti, akivel mintegy húsz éve triatlon edzőként nevelik az utánpótlást.

A tábor célja több irányú.  Egyrészt a gyerekek biztonságos szünidei elhelyezését, másrészt a szabadidő hasznos eltöltését segíti, harmadsorban az iskola és környezetének megismertetését is szolgálja, s remélik, hogy a továbbtanulásban ezt az iskolát választják majd egyesek.

A napi programok nagyon változatosak. A heti induláskor játékos sportvetélkedőkkel segítik, hogy a gyerekek ismerjék meg egymást, csapatokat építenek, megtanulják a közösségben dolgozást, az egymásért küzdést.

Ez a hét már a második heti turnus a 7-14 év közötti korosztálynak meghirdetett sporttáborban. Az első hét nagy sikerrel zárult, mi sem jellemzi jobban, mit hogy vannak gyerekek, akik azt „repetázzák” és most ismét itt vannak.

Az előző héten inkább a nagyobb korosztály képviselte magát 26 fővel, e héten a fiatalabbak vannak jelen szintén 26 fős létszámmal. A meghívás nyílt volt, a korhatáron belül így szinte mindegyik általános iskolából vannak táborozók.

A táborozók megismerhetik a négy labdajátékot, valamint a tornasport és az atlétika alapjait. Délutánonként a gyógyfürdőn úszhatnak is a gyerekek, akik több fajta vetélkedőn mérhetik össze tudásukat. Ezek között sok a labdás feladat, de megmérethetik magukat görkorcsolyával és rolleres akadálypályán is. A Drávai szabadstrandra is elsétálnak a táborozók, ahol vetélkedők, kötélhúzás, labdajátékok szórakoztatják a gyerekeket.

Mivel a csapatok egész héten vetélkedtek, így a pénteki záró napon kiértékelik az eredményeket, s kihirdetik a győztes csapatokat, a gólkirályt, a legtoleránsabb játékost, s kiemelnek minden pozitív eredményt. A győzteseket gyümölccsel, csokival jutalmazzák. Vigyáznak arra, hogy a gyerekek sikerélménnyel, pozitív érzelmekkel térjenek haza, s így remélhetően jövőre ismét jönnének a táborba.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy megkedveltessék a gyerekekkel a sportolást, és  minél többen kerüljenek be a triatlon utánpótlásába.

/P.R./ 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!