Nemzetközi seregszemlét álmodtak a barcsi fúvósok

Barcsi fúvós

Nemzetközi fúvószenekari találkozót álmodtak Barcson, a hétvégi főpróba jól sikerült. Szehágel Balázs karnagy szerint üde színfoltja lehet a dél-somogyi térségnek egy ilyen rendezvény, amelyen az ország legjobbjai közé tartozó mazsorettek is helyet kapnak. 

A Daruvári Fúvószenekarral kezdődött a nemzetközivé szélesedő barcsi zenekari találkozó. A 40 éves barcsi fúvósok meghívására a daruvári és a verőcei együttes is fellépett a mazsorettekkel együtt. 

- Szeretnénk egy hagyományt elindítani újból. Szeretnénk fúvószenekari fesztiválokat szervezni Barcson. Ennek talán az előszele volt az, hogy a két régi barátunkat, a verőcei és a daruvári zenekart hívtuk meg – mondta el Szehágel Balázs, a Barcsi Városi Fúvószenekar karnagya.

A népszerű fúvósok szórakoztató repertoárjába komolyzenei darabok mellett az Abba együttes slágerei és filmzenék is belefértek. A műsor fényét pedig csinos hölgyek emelték tovább, az ország egyik legjobb mazsorettcsoportja is színpadra lépett. A Vénusz-lányok több kupagyőztes produkcióval kápráztatták el a közönséget. A csoport vezetője a versenyek zsűrijeinek értékelési szempontjait is megosztotta velünk.

- Általában a bot leejtése az a közönség számára egy elég súlyos hiba. A zsűri azonban a  hiba javításának a módját értékeli. Nem azt feltétlenül, hogy hányszor esik le, hanem hogy minél észrevétlenebbül hogy tudják javítani a lányok. Úgyhogy ez az egyik szempont, aztán a ki- és bevonulás. Ez így a rontás folytatásával egy kategória, aztán a koreográfiát, a látványt, tehát a ruha is ugyanúgy hozzátartozik. Illetve bottechnika és maga az előadásmód – mondta Dibuz-Pávics Judit, aki kiemelte: a közönség e szempontok java részét nem is nézi.

Kollégánkat azonban nem csak az értékelési szempontok érdekelték, hanem maga a bot pörgetése is kihívás elé állította, meglehetősen kevés sikerrel. Valljuk be: a bableves kavargatásánál ez azért valamivel összetettebb dolog. Inkább maradtunk nézői szerepben és élveztük a show-t. 

Aki pedig még ennél is többet szeretne tudni a város napjának ünnepi eseményeiről, annak mindössze IDE KELL KATTINTANIA és már nézheti is a videós összeállítást.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!