Nem hagyják veszni a Segítő Kezeket

Segítő kezek

Megszűnt az alapítványi támogatás, de Barcs nem mond le a Segítő Kezek programról. A városban 9 embernek munkát, 69 idős barcsinak pedig állandó segítséget jelent ez a kezdeményezés. 

 

Folytatjuk, ez mindenki érdeke. Nem hagyhatjuk, hogy segítők nélkül maradjanak a barcsi idősek - mondta Karvalics Ottó polgármester.

A város és térsége már nem részesülhet az alapítványi támogatásból, hiszen nem hátrányos helyzetű a kiírás szerint a térség. A kilenc dolgozót is átvették, hiszen folyamatosan érkeznek az idősek részéről a megkeresések.

A Segítő Kezek azokért tesznek, akik el tudják ugyan látni magukat, de társaságot és biztonságot ad nekik az, ha egy megszokott ember rendszeresen látogatja őket.

Bözsi néni is régóta élvezheti Nelli társaságát, akivel sétálni, beszélgetni tud.

Tóth Anikó, a program koordinátora elmondta: van igény a segítségre, a jelenlegi 69 idős barcsi ember mellett mások is érdeklődnek. Ha csak tehetik, nem cserélik a munkatársat, hiszen az idős emberek bizalma is fontos.

A kilenc munkatárs egy éve folyamatosan látogatja azokat, akik szívesen veszik a segítséget. Főzésben és bevásárlásban is segítenek, de ez nem ápolói szolgálatot jelent.

Karvalics Ottó szerint a törődésnél kevesebb dolog lehet fontosabb és ez nem korosztályoktól függ. Barcs eddig is kereste a plusz lehetőségeket, amivel könnyebbé teheti az itt élők mindennapjait és eztán is ezt fogja tenni. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!