Nem csak polgármestert választunk ám!

Vörös Tamás

Október 12-én a megyei közgyűlési listákra is szavazhatnak a somogyiak, ebben a voksolásban azonban a kaposváriak nem vesznek részt. A „vidék listáit” már feltették a valasztas.hu oldalra, Somogyban nyolc listára szavazhatunk. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a ciklus végén biztosan leköszön posztjáról.

A sorsolás megtörtént, egy szervezetet el kellett utasítania a Somogy Megyei Területi Választási Bizottságnak – tudtuk meg dr. Vörös Tamástól (képünkön), a Területi Választási Iroda vezetőjétől. Kaposvár kivételével minden településen szavaznak a megyei közgyűlési listákra. Az október 12-i választáson Somogyban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Somogyért, a JESZ, a Somogy Polgáraiért Egyesület, a Fidesz-KDNP és az Együtt állított. A szavazólapon is ilyen sorrendben lesznek feltüntetve a szervezetek. A Nemzeti- Etnikai és Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Közhasznú Szervezetének nyilvántartásba vételét elutasította a TVB, így ők már biztosan nem delegálhatnak képviselőt a megyei közgyűlésbe.

Somogy megyében továbbra is 16 fős lesz a közgyűlés, de tagokat csak listákról delegálhatnak a grémiumba a választók. A jelölő szervezetek csak azokat küldhetik a megyei közgyűlésbe a következő öt éves ciklusban, akik a most közzétett listán szerepelnek. A mandátumok arányát és számát az alapján határozzák meg, hogy melyik listára hány szavazatot adnak le október 12-én a választók.

A megyei közgyűlési listákon több barcsi polgármester- és képviselőjelölt is érdekelt. A Fidesz-KDNP, a Jobbik, a DK és az Együtt listáján is szerepel az első ötben olyan név, aki Barcs valamely körzetében képviselőjelöltként avagy a városban polgármesterjelöltként is megméretteti magát.

A regnáló közgyűlés elnöke már biztosan távozik a testületből. A közgyűlés tagja sem lehet a jelenlegi elnök Gelencsér Attila, hiszen országgyűlési képviselőként ez a poszt összeférhetetlen a parlamenti mandátummal. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!