Múltidézés a városrészeken

Képviselő testületi ülés Barcson

Az egykor önálló falvak történetét idézné fel egy információs táblarendszerrel a városvezetés. Belcsapuszta, Somogytarnóca és Drávaszentes múltját is megismerhetnék a látogatók és a barcsiak.

A város főépítészének előterjesztésére a képviselőtestület soros ülésén tárgyalta a tájékoztató táblák kérdését. Barcs nevét először 1398-1417 között említik az oklevelekben, ekkor a segesdi uradalomhoz tartozott. Kőkori leleteket is találtak a környéken, az ember nyomai már időszámításunk előtt is fellelhetőek voltak. Településrészei, így Drávaszentes a török hódoltság előtt is létezett, lakott település volt. Somogytarnóca Árpád-kori település volt. E két települést 1979-ben, a várossá nyilvánítás előtt csatolták Barcshoz.

A másik csoportba tartozó Drávapálfalvát már a középkorban említették oklevelek. A jelenlegi településrészt a Széchenyi család telepítette be. A XX. század elején 1928-ben csatolták Barcshoz. Ide tartozott még Belcsapuszta, Oláhtelep, és a ma közkedvelt Zátony szőlőhegy is. Horváth hegyet, Némethegyet az 1960-as évek elejétől, a hobbi, szőlő telkek kialakításától jegyzik.

A képviselőtestület soros ülésén határozatában úgy rendelkezett, hogy támogatja a településrészek információs rendszerének kiépítését és táblarendszer elhelyezését e településrészeken, ha pályázati lehetőséget találnak hozzá.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!