Mintegy kétszáz cigánygyerek kapott ingyen füzetcsomagot

Füzetcsomag osztás Barcson

Közel kétszáz, általános iskolába járó cigánygyerek kapott ingyenes iskolai füzetcsomagot vasárnap Barcson. A városi, és a cigány kisebbségi önkormányzat a jövőben is folytatná a kezdeményezést.

A városi, és a cigány kisebbségi önkormányzat anyagi hozzájárulásával ingyenes füzetcsomagokat osztottak vasárnap a barcsi általános iskolákba járó cigánygyerekeknek. Az iskolák által biztosított névjegyzék alapján Bokor József és Halász Istvánné végezte a „Cigányokért az Európai Unióban Egyesület” tagjainak segítségével a csomagosztást.

Mint Halász Istvánné önkormányzati képviselőtől megtudtuk, mintegy 200 gyerek kap csomagot, ami nagy segítség, mert bizony vannak olyan sorsú családok, akik ezzel a segítséggel tudják csak a gyereket szeptember elsejével felszerelten iskolába indítani. Mint mondta, szeretné, ha ezt a támogatást jövőre is tudná biztosítani az önkormányzat.

Egy anyuka kisgyerekkel a karján jött ki, megszólítottuk. Orsós Krisztina 6. osztályos leánya részére vette át a füzetcsomagot. Mint mondta, héttagú családban élnek. Élettársa alkalmi munkákat vállal, a két nagyszülő nyugdíjat kap, ő maga gyesen van. A családi pótlékkal, és a gyermekvédelmi támogatással együtt a család havi 170 ezer forintból él, így nagy segítség ez az ingyen füzetcsomag.

Karvalics Ottó Halász Istvánnéval és Bokor Józseffel, a kisebbségi önkormányzat alelnökével időközben megbeszélték, hogy milyen javítási munkákat fognak elvégeztetni a cigány közösségi házon, valamint a játszótéren.

A polgármester hangsúlyozta: a munkák jelentős részét az itt élő cigány emberekkel szándékoznak elvégeztetni, hogy a felújítást követően saját érdekükben közösségi erővel, munkával fordítsanak gondot az állagmegőrzésre.

/P.R./   

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!