Mennyiért kezdjük idén a sulit?

irószer

Van, aki az interneten rendel, már inkább jól megnézi a gyereknek szánt iskolaszereket. Egy gyerek esetében a különbség nem is olyan nagy a netes vásárlás és a barcsi árak között.

Barcson három papírboltban is csemegézhettünk, de persze a multiknál is megjelenik ilyenkor a füzet, a ceruza és sok minden más. Mindent aligha kapunk meg az üzletláncok boltjaiban a városban. Van, ahol a vízfesték, máshol pedig a radír maradt le a polcokról. Vonalzó, körző csak nagyítóval kereshető a szupermarketekben. A kisebb írószerekben az A5-ös füzetet már 45 forinttól megvehetjük, határ persze a csillagos ég. (Pláne, ha Barcelona drukker a gyerek, akkor mélyen zsebbe nyúlhatunk…) Hasonló a helyzet az A4 méretű füzeteknél is. Itt a 75 Ft-tól akár a 750 Ft-ig szórnak az árak. A radír alaphangon 20 forint, a jobb minőségű már egy 50-esért a kosárba mehet.

Vannak persze rutinos kereskedők, hála nekik, már kész pakkban is vásárolhatunk. Füzetcsomagokat is találtunk az egyik boltban, ezekben csak a legegyszerűbb, alap összeállítást szerepel 700 Ft/csomag áron. A többi boltban már sajnos kiment a divatból az előre összeállított csomag, mondván: majd a gyerek és a szülő választ. Azt is megtudtuk, hogy egy elsős évkezdési komplett iskolai csomag a pár ezertől, akár a 11000 Ft-ig alakulhat – táska nélkül.

Táskafronton bizony már komplikáltabb a helyzet. Az iskolatáskák rendkívül széles skálán mozognak színben elsősorban, a minőségről nem is szólva. Láttunk táskát 3500 Ft-ért, de láttunk 9000 Ft-ért is. Az interneten már 104 ezerért (nem, nem írtuk el) is lehet táskakészletet vásárolni ugyanolyan tolltartóval, zsákkal, uzsonnás táskával. Mutatós, de kérdés, hogy kell-e mindez a becsengetéshez.

Hát, ahogy átgondoltuk, egy elsős kisdiák iskola táskája bizony nehéz lesz, mire minden belekerül. Érdemes megkérdezni, hogy mennyit cipelnek majd naponta – ehhez kellene ugyanis táskát választani. Könnyebb nem lesz, de lehet, hogy kevésbé terheli a gerincet egy jobb minőségű pakk.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!