Méltó körülmények között ünnepeltek

Barcsi Szociális Központ

Emléktábla avatással és kulturális műsorral emlékeztek szombaton a Barcsi Szociális Központ elmúlt 25 évére, az évente megrendezésre kerülő Alapítványi Napon.

Az intézet első lakója, a 92 éves Marosi Vendelné Éva néni – aki jelenleg is nagy szeretetben és tiszteletben él köztük - segítségével avatták fel az emléktáblát, majd kezdetét vette a színes születésnap.

- Köszönet jár mindenkinek ma, köszönet az intézet lakóinak, hogy türelemmel viselik a kort, amit elértek, köszönet azoknak, akik ezt a legjobban próbálják könnyebbé, elviselhetőbbé, jobbá tenni. Sok minden megváltozott az emberek életében, kevesebb idő jutott az idősekre, de a felelősség megmaradt, szükség lett egy ilyen intézet létesítésére – mondta Karvalics Ottó polgármester köszöntőjében, majd hozzátette: közel 100 lakás van már az intézetben, amit tovább kell fejleszteni, bővíteni, hogy jobb körülményeket, komfortosabb lakhatást tudjanak biztosítani. Javítani fogják a belső közeledési utakat is. Elképzeléseiket megismertetik a lakókkal, kérik véleményüket, mert csak egyetértésben lehet jó a fejlesztés. Fontos, hogy az emberek életük idős korszakában, az élet vége felé is méltó körülmények között élhessenek.

Varga Ilona ünnepi gondolatai során kiemelte: az emberek élete nem örömmel és boldogsággal van tele.  Azt mondják, hogy ha valaki megöregszik és kikerül a közéletből, akkor önmagába fordul, nincsenek dolgai, nincsenek feladatai és úgy érzi, már kevés, és már nem hasznos tagja a társadalomnak. Az intézet dolgozói, itt a földön napról napra megteszik azt, amit a Szentírás kér tőlünk, amit egymástól kérnek.

Ezt követően az intézet igazgatója elismerését fejezte ki azoknak, akik az intézetet létrehozták, és megtartották, majd „Év dolgozója” kitüntetést és jutalmat adott át Horváth Györgyinek.

A szociális központ születésnapi ajándékként egy Ford Tranzit gépkocsit és egy önjáró fűnyíró traktort kapott az önkormányzat segítségével.

Az ünnepség hangulatát helyi, és a központ dolgozóiból verbuválódott művészeti csoportok fellépése emelte, majd este Alapítványi bállal zárult a születésnap.

/P.R./.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!