Megérkeztek a tankönyvek Barcsra

tankönyv

Az Arany János Általános Iskolában a felszerelés is ingyen jár az elsősöknek. A tankönyvekért az első és második osztályban idén nem kell fizetniük a szülőknek, ez a járásban 520 kisdiákot érint.

Pénteken érkezik az utolsó szállítmány, ezzel betárolták mindenütt a tankönyveket Barcson. Egyedi csomagban érkezik mindenki számára a könyv, az átvételkor lehet megnézni, hogy minden, a listában szereplő kiadvány tartalmaz-e a készlet. Cservölgyiné Rácz Ildikó tankerületi igazgatótól megtudtuk: Barcs környékén 520 diák kap első és második évfolyamon ingyenesen tankönyvcsomagot, ezért ebben a tanévben nem kell fizetniük a családoknak. A felsőbb évfolyamok diákjai közül többen kapnak ingyenes csomagot, hiszen a tartósan beteg gyermekek, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők és a nagycsaládosok is díjmentesen juthatnak hozzá.

A barcsi Arany János Általános Iskolában nem csak a könyveket, hanem a teljes felszerelést ingyen kapják az elsős diákok – tájékoztatta szerkesztőségünket Kertainé Horváth Edit (képünkön) igazgató. Ez újabb közel hétezer forintos segítséget jelent. A füzetek mellett a számolókorongokat, logikai készletet, a betűtartót és a betűsínt is pályázati pénzből vette meg az iskola a „kis fecskéknek”. A rajzfelszerelést is megkapják, így a gyurmáért, rajztábláért, rajzlapokért, a színes ceruzáért, filctollért, az ecsetekért, ollóért és a pasztellkrétáért sem kell pénzt kiadniuk a családoknak. Az igazgatónő szerint ez azért is fontos, mert így nem lesz kiugróan nagy különbség a gyerekek felszerelésének minősége között. Tapasztalat ugyanis – főként a színes ceruzák esetében – hogy míg az egyik diák azzal foglalkozhat, hogy minél szebb munkát készítsen, addig a silányabb minőségű ceruzával a másik gyerek folyamatosan a hegyezéssel bajlódik. „Ez pedig már a munkájukban is megmutatkozhat, elkedvetlenedik a kisgyerek” –mondta az igazgató.

A barcsi tankerületben egyébként emelkedett  az első osztályosok száma, 23 kisdiákkal több kezdi meg az iskolát, mint tavaly szeptemberben. Aki később iratkozott be vagy át valamelyik intézménybe, az a pótrendeléssel kapja majd meg a tankönyvcsomagot. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!