Még van nyüzsgés a sulikban

Szivárvány EGYMI

Horgászverseny, esernyős próba. Már a vakációra hangolják a barcsi diákságot. Ma az alma materekben járva, az oktatási év zárására készülve lázban égve láttunk pedagógust és diákot. Érthető is, hiszen e hét végén tanévzáró, s addig sok még a munka, kevés idő áll rendelkezésre, a tanév értékelő lezárásig.

 

Farmerben vonulnak a diákok a Szivárvány EGYMI folyosóin. A koreográfia már megvan, a főpróbán a kisebb nehézségeket próbálják kiszűrni. Mint Szemere Márta igazgatónőtől megtudtuk, pár napja a Bóki Dráva holtágban országos horgászversenyt rendeztek, óriási sikerrel. Az ország több pontjáról, így Ózdról, Zombáról, Bajáról jöttek versenyző iskolai csapatok. Délelőtt és délután volt versenyszakasz, délben a horgásztanyán 150 főt láttak vendégül bográcsgulyásra. Volt kilencállomásos elméleti és gyakorlati vetélkedő horgász tudományból. A versenyt a somogyváriak írták ki, a lebonyolítást az intézet valamennyi nevelője, tanára segítette.

Péntek 13. a legtöbb diáknak nem lesz éppen szerencsétlen nap, hiszen rájuk tör a várva-várt vakáció. Reggel nyolckor becsengetnek és néhány óra múlva már ki is reppennek az évzáró után a diákok. Június 15-én többen már a fonyódligeti tábor ajtaján kopogtatnak, hiszen idén is jár egy kis szórakozás. Horgásztábor lesz még Rinyaújlakon június utolsó hetében. Augusztusban az intézet bezár, kiadják a szabadságokat. Ez azonban nem érinti a napközis tábort.

A Deák Ferenc Általános Iskola szombaton zárja hivatalosan a tanévet - tudtuk meg Vízváriné Maronics Mária igazgatótól. Három nyolcadik osztály ballag, összesen 60 fő. A nyolcadikosok az iskolazászlót ünnepélyesen átadják a hetedik évfolyamosoknak. Két nyári tábort hirdettek meg az iskolában. A táborok június 16-val indulnak és ezekben 65 gyereket fogadnak majd. Napközis tábor is lesz, ami új dolog. Ez azoknak a szülőknek segítség, akik a munkájuk miatt nem tudják megoldani a gyerek felügyeletét. A másik tábor, angol és német nyelvi tábor.

Az Arany János Iskolában többek közt sportnappal készítik a diákokat a vakációra - mondta Kertainé Horváth Edit igazgatónő. A Drávai Szabadstrandon, akadálypályán ügyeskedtek a gyerekek, délben pedig paprikás krumplival vendégelték meg az éhes szájakat.

A második évfolyamosok a Városi Könyvtárban szórakoztak délután. Nemes László „Hangoló” zenés gyermekszínháza Orfűről érkezett. Közismert mesterségeket, mint a molnár, a pék, a kovács mutatta be, zenei kísérettel, bevonva szórakoztató előadásába a jelentkező gyerekeket.  

Két osztály int búcsút az Aranynak szombaton. Az iskola lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni az elsőseit, a teljes füzetcsomagot ingyen megkapták a kicsik. Az átmenet megkönnyítésére ebben az oktatási évben bevezették a drámatagozatos foglalkozásokat. Ez sok magatartásbeli probléma megoldásában is segít. Itt is lesz napközis tábor kirándulásokkal és mennek idén is a Hungaroringre a diákok. Az idei Erzsébet tábort őszre kellett tolni, a Balatonnál három napot tölthetnek majd el a diákok.

 

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!