Még nem kellett bírságolni a parlagfű miatt

Parlagfű

Vannak rendetlen telkek Barcson, de parlagfű miatt még nem kellett bírságolni az idén. A gyomos terület miatt több felszólítást is kiküldtek, az észrevételekre minden esetben reagál a hivatal és eljár.

 

Semsi Zitától a város környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási előadójától megtudtuk: a közterület felügyelők figyelik a telkeket és kerteket a városban, a lakossági bejelentéseket is ők ellenőrzik. Parlagfű szennyezettség bejelentéséről ez idáig nincs információ, bírságot nem kellett kiszabni.

A gyomos, gazos és kaszálatlan részek miatt azonban nem egy esetben már el kellett járnia a hatóságnak. A Bem, a Hős, a Türr István és a Dankó utcákban találtak ilyen terülteket. Ezen utcákban az érintett ingatlan tulajdonosokat felszólították a gyomtalanításra. A hatóság humánusan igyekszik kezelni ezeket a bejelentéseket, a felszólítás idáig eredményre vezetett, nem kellett bírságot kiszabni – aki levelet kapott, az kaszált.

A somogytarnócai városrészben lévő Széchenyi kastélynál is sikerült elérni, hogy a tulajdonos teljesítse kötelezettségét és kaszálja le a területet.  Neuralgikus terület volt a De Angelo, horvát tulajdonú, volt cipőgyár üzemi területe. Ez a terület sokáig elhanyagolt volt, de most sikerült a tulajdonosok helyi képviselőjét felkutatni, végre itt is gondozottabb a terület.

Aki a felszólítás ellenére nem tartja rendben a területét, annál kényszerkaszálást végeznek és ha kell, a kaszálás költsége mellett bírságot szabnak ki. Érdemes hát sepregetni a saját házunk táján…

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!