Már fektetik a csöveket Barcs határában

Barcsi ivóvízprogram

Napokon belül megkezdik a csövek lefektetését Drávaszentes mellett. Most több kilométer hosszan hegesztették össze a rendszert, amely a jobb minőségű vizet szállítja majd a programhoz csatlakozó településekre.

Tudja, mi az a csápos kút? Lényegében  a sokak által ismert aknás kút továbbfejlesztett változata, ám a kútaknából a vízszűrő réteg magasságában speciális kialakítású csövet vezetnek ki, ez a csáp. Hossza lehet akár 70 m is.

A beruházást kivitelező Szabadics Zrt. képviselőjével, Horváth Szabolcs ívóvíz üzletág igazgatóval beszélgettünk a beruházás állásáról, a megvalósulás időpontjairól. Mint megtudtuk, a beruházás célja, az Európai Unió ivóvíz minőségi előírásainak megfelelő ivóvíz biztosítása műszaki megoldásokkal. A szerződést 2014.áprilisban írták alá, a beruházás befejezési határideje 2015.június vége. A beruházás lényegében a nagyteljesítményű barcsi vízműrendszerből, valamint két kisebb, a Drávagárdonyi és a Rinyaszentkirályi vízműből áll. A projekt 1,3 milliárd forintból valósulhat meg.

Jelenleg tervezési és engedélyeztetési eljárások folynak. Az engedélyezett szakaszokon a kiviteli tervek készen vannak. A csápos kúttól a jelenlegi vízmű telepig, ahol a víztisztító mű is épül, a kiépítendő csővezeték hossza mintegy 5-6 kilométer.

A vezetékek építése folyamatban van, a csápos kutak kivitelezése várhatóan 2014.augusztusban megkezdődik, és úgy kell haladni a munkákkal, hogy ez végén, december elején próbaüzemet kell indítani. Ezt követi a vízminőség és a komplett rendszer ellenőrzése, minőségvizsgálatok és az engedélyeztetés, amely 2015.júniusban az üzembe helyezéssel zárul.

/P.R.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!