Lesz iskolatej szeptemberben

Iskolatej

A Barcsi Tankerület mind a 16 oktatási intézménye részt vesz az akcióban – közölte szerkesztőségünkkel Cservölgyiné Rácz Ildikó.

A tankerület igazgatója elmondta: 1500 gyerek kaphat 2 deciliteres poharas tejet nap mint nap. Lesz olyan alkalom, amikor nem tejet, hanem például joghurtot kapnak majd a diákok. Barcson a Szivárványban 140, az Aranyban 220, míg a Deák Ferenc Általános Iskolában 250 diák élhet a programban felkínált lehetőséggel.

Az iskolaigazgatók szerint az első időkben volt egy kis tartózkodás, de lassan a gyerekek megkedvelték a tejet. A cél az, hogy minden gyerek igyon napi rendszerességgel tejet, vagy fogyasszon valamilyen tejterméket. Ennek érdekében hamarosan változtathatnak a szállító cégek, hiszen belép a körbe a sajtféleség is.

A pályázaton nyertes kaposvári Fino Food Kft. hűtőkocsiban szállítja ki az iskolákba a tejtermékeket, ahol azok hűtőszekrénybe kerülnek a kiosztásig. Az esetleg megmaradó tejterméket tovább hűtik, s az uzsonnánál felkínálják.

Az oktatási intézmények népszerűsítik is az iskolatejet, hogy minden gyerek igényelje és fogyassza is a számára nélkülözhetetlen tápanyagforrást.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!