Köszönet és elismerés a szociális munkásoknak

Köszöntő

A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen méltatták a barcsi Szociális Központ dolgozóit november 7-én. A köszönet mellett elismerések is gazdára találtak.

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk, nagy szertettel” – idézte Teréz anyát dr. Kiss M. János a szociális munkatársak köszöntésén. A Jogi, Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottság elnöke kiemelte: novemberben, a Szociális Munka Napján ünneplik világszerte a szociális munkaterületen dolgozókat. Hazánkban az emberek egyharmada küzd különféle problémákkal, melyeket a szociális munka területén dolgozók kezelik, egy jó szóval, egy mosollyal, egy simogatással. Ők ezt naponta megteszik, s vannak, akiknél az élet utolsó pillanatáig is. Ezt csak nagy hivatástudattal, szeretettel, hittel lehet végezni nap, mint nap. A közös erő teszi lehetővé, hogy a nehéz és bizonytalan kimenetelű körülmények között dolgozó szociális munkatársak kitartóan, ezen a pályán maradtak. Elismerés és köszönet ezért. Egyre nagyobb megbecsülést és elismerést kapnak a gondozottaktól, a társadalomtól. A legszebb hivatás az övék.

Varga Ilona, a Szociális Központ igazgatója méltatta a szociális munkások elhivatottságát, melyet sokszor saját egyéni gondjaikat is félretéve, mosolyogva, szertettel gyakorolnak az év 365 napján. Köszönet és elismerés érte. A szociális központ a város egyik meghatározó foglalkoztatója is, ahol szép számban, kitartóan dolgoznak munkatársai, s gondozzák az embereket a születéstől, az élet utolsó pillanatáig. Mint mondta, próbáljuk meg elfogadni önmagunkat és másokat is. A barcsi szociális központnak országosan jó híre van, s ez az itt dolgozók munkájára épül.

Az ünnepségen felléptek a Kapronczai Művészeti Iskola társastáncosai, és a Mustármag zenekar, majd Varga Ilona, Karvalics Ottó polgármester és dr. Kiss M. János elismeréseket adott át.

Bogdán Mária 1988. óta a Szociális Központ a közösségi pszichiátriai ellátás gondozója, emellett pedig segíti a romákkal való kapcsolatépítést is.

Horváthné Csolz Mária, mindenki Marika nénije, 1993-tól foglalkozik a gyermekek védelmével. 1998-tól dolgozik az intézményben, 2012-től családgondozóként.

Szintén elismerték Kovács Józsefné Rudán Éva, a”mi Évink” munkáját, aki a takarító csapat vezetője, és 2002-től dolgozik az intézményben.

/P-R./

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!