Konstruktív szemlélet a Vállalkozók Egyesületében

Vállalkozók Egyesülete Barcs

Nem gittegylet, hanem konstruktív, élettel teli egymás és a társadalom felé nyitott a Barcs és Térsége Vállalkozók Egyesülete. Az elnökkel beszélgettünk a jövőről.

Rideg Gáborral, az Egyesület elnökével beszélgettünk a váltásról, a fejlődésről. Mint mondta, nyolc éve dolgozik Barcson, a Dráva Coop Zrt. termelési igazgatójaként. A Vállalkozók Egyesületének már több éve tagja. Az előző elnök lemondását követően kérték fel az elnöki teendők ellátására. Ezen kissé meglepődött, mert érdekesnek találta, hogy egy főként ipari környezetű városban agrárszakembert kérnek fel erre a tisztségre. Gondolkodási időt kért, s végül a család, az ügyvezető társ támogatását megkapta, s így elvállalta ezt a megtisztelő felkérést.   A tagság jelenleg negyven vállalkozóból áll, de vannak még érdeklődők.

A korábbi összejöveteleken - téma hiányában - spontán gondolatokat hoztak elő a tagok, s azok indulatoktól sem voltak mentesek, de a továbblépésről kevés szó esett – mondta Rideg Gábor. Úgy gondolta, hogy ez nem egy „gittegylet”, nem a dühös emberek gyülekezete, itt másról van szó, másnak van értelme.

Havonta tartanak összejövetelt, ez a hónap utolsó csütörtöki napján van. Célul tűzték ki, hogy a tagok által képviselt vállalkozások mutassák meg magukat, nyissanak egymás felé, nézzék meg, mit tudnak egymás felé nyújtani gazdasági szempontból vagy emberi kapcsolatok terén. Minden vállalkozás adottságai, képessége, teherbíró képessége arányában gyakoroljon karitatív tevékenységet, vállaljon értékhozzáadást az egyesülethez. Ennek ékes példája az egyesületi székhely főbejáratára készített védőrács, vagy a római katolikus templom előtti térre készített ízléses ülőpadok, de a Szociális Gyerekotthon részére végzett pad felújítások is az egyesületi tagok munkáját dicsérik – sorolta az elnök az eddig elvégzett teendőket.

Az elnök reményei szerint a későbbiekben a város is igényt tart majd arra a szürkeállományra, amit az egyesület tagjai testesítenek meg, amely a város gazdasági fejlődését is elősegítheti.

November hónapban ünneplik az egyesület fennállásának 10. évfordulóját, egy közös vacsora keretében, Karácsonykor szintén egy vacsora ad keretet az összejövetelüknek, s mindkét alkalmon egy meglepetés fellépő vendég színesíti a rendezvényt.

Lényegében kész a 2015. év programja, ezt még csiszolják. 2015. januárban a darányi böllérversenyen vesznek részt, februárban bált rendeznek, márciusban tavaszköszöntő szabadtéri programot terveznek egy kis testmozgással. Hát így gondolják az egyesületi életet a továbbiakban, a vállalkozások és a köz javára.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!