Kevesebb bizottság lesz Barcson

Barcsi Városháza

Október 27-én reggel alakul meg a barcsi képviselőtestület - tájékoztatta szerkesztőségünket a Polgármesteri Hivatal. Karvalics Ottó polgármester megkeresésünkre elmondta: nem lesz főállású alpolgármestere a városnak és a bizottságok száma is csökken. 

 

A választásoktól számított 15 napon belül meg kell alakulniuk a testületeknek. Ez a települési és a nemzetiségi önkormányzatokra is vonatkozik - mondta Balázsné dr. Vástyán Krisztina. A Fidesz-KDNP többséggel rendelkezik továbbra is a testületben.

"Minden képviselővel külön leültem, külön egyeztettem. Egyeztettük azt a programot és azt a működési szerkezetet, amelyben a város a következő öt évben kíván működni, legalábbis az én javaslatom alapján. " - mondta Karvalics Ottó.

A polgármester az eddig öt helyett három bizottságot javasol felállítani és társadalmi megbízatású alpolgármester megválasztására tesz javaslatot. A településrészeken a törvényi előírások miatt nem lesz részönkormányzat, mert ezek bizottságként az eddigi formájukban nem működhetnek tovább.

A helyi érdekek képviseletének közvetítése a megválasztott képviselők feladata lesz. A bizottságok létszáma ugyan valamelyest növekszik, de a teljes létszám még így is az előző négyévi struktúrában működőknél alacsonyabb szinten marad. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!