Képezték magukat, most munkájuk van

Barcsi képzés

21-en végezték el a tanfolyamot, hárman nem tudtak csupán elhelyezkedni közülük.  Barcs térségében képzett gyermek- és ifjúsági felügyelők, szociális gondozók, ápolók szinte valamennyien szakmájukban fognak dolgozni augusztus 1-jétől.

Bogdán Péterrel az Országos Roma Önkormányzat Somogy megyei koordinátorával beszélgettünk a képzettek foglalkoztatási helyzetéről.

2013.novemberben fejeződött be a 21 fő gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelők képzése. Mai helyzet szerint 18 fő tudott elhelyezkedni, 3 fő keresi a munkalehetőséget. Egy részük a Szociális Központban, mások a társulásoknál tudtak elhelyezkedni. A kedvező elhelyezési arány köszönhető annak is, hogy a gyakorlati képzésen az intézményvezetők látták a hallgatók hozzáállását.

A másik képzés, a szociális gondozó- ápoló szakterületen 17 fő nő és 2 fő férfi szerezett képzettséget 11 hónapon keresztül, nappali rendszerben tanultak, hogy megszerezzék a szükséges végzettséget. Az itt végzettek kivétel nélkül el tudtak helyezkedni a szentai, bélavári, heresznyei vagy a bolhói önkormányzatoknál vagy más szakintézményben. Ők augusztus 1-jével kezdenek dolgozni.

Szakemberekből még most sem elég. Információink szerint a Somogy megyei szociális otthonokban további 150 fő képzett szakemberre lenne szükség.

 

/P.R./

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!