Karvalics: „Ha addig kell elmenni, aláírást gyűjtünk!”

Karvalics Ottó

Kart karba öltve zajlik a küzdelem a kitörési pontnak tartott M60-as ügyében. Karvalics Ottó polgármester a szaktárcától kért sürgős tájékoztatást, Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere a polgármesterek megyei konferenciáján hangoztatta az útépítés szükségességét, Ander Balázs pedig a parlamentben szólalt fel.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint visszavonták a baranyai közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló kormányhatározatot. A hvg.hu már azt írta, hogy nem épül meg az M60-as az országhatárig. Tasó László államtitkár a parlamentben cáfolt, azt mondta, hogy 2018-ig megtervezik az utat. Karvalics Ottó polgármester a Somogy TV megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy ha kell, az aláírásgyűjtésig is elmennek, hogy megépüljön az út.

 „Most várjuk a választ. Természetesen elindult az a folyamat, hogy Baranyát bevonva, a baranyai közgyűlés elnökét, az ottani képviselőt, Tiffán urat bevonva, Szita Károly fel is szólalt a jegyzők konferenciáján, hogy mennyire fontos ez. Sokan úgy voltak ezzel, hogy aláírást kéne gyűjteni, én úgy gondolom, hogy még nem tartunk ott. De ha addig kell elmenni, akkor aláírást is gyűjtünk.”- mondta Karvalics Ottó, aki hangsúlyozta: várják a minisztérium válaszát a december elején feltett kérdéseikre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!