Karácsonykor szeretetre és békességre van szükség „Jót tenni jó”

Magyar Vöröskereszt

Két barcsi civil szervezet karitatív tevékenységét kísértük figyelemmel

A Magyar Vöröskereszt Somogy megyei Szervezetének barcsi egységének munkatársától, Schulcz Györgynétől megtudtuk, a Vöröskereszt Szervezet tradicionálisan, évente és évközben is segítséget nyújt a rászoruló családoknak, egyedül élőknek, időseknek. A hozzájuk beérkező önkéntes ruha adományokat raktárukban, a Bem u:11. szám alatt gyűjtik, és minden héten, keddi napon a rászorulóknak kiadják. A helyi igények mellett kapnak levélben, e-mailben is kéréseket, igényeket. A barcsi szervezet tagjai által befizetett tagdíj egy részét, a szervezet, tartós élelmiszervásárlásra fordíthatja, így ez évben is mintegy 50 ezer forintértékben erre fordították.  A megvásárolt élelmiszereket csomagokká formázzák és december 19-én-pénteken 10 órakor a Művelődési Központban tartandó ünnepélyen adják át a rászorulóknak.

A Máltai szeretetszolgálat Dél- Dunántúli Régió barcsi szervezetének munkatársával, László Jenőné Magdival beszélgettünk a szeretet ünnepe előtt karitatív tevékenységükről.

Idáig 100 családnak osztottak ki 7q almát, melyet a Dél-Dunántúli Régiótól kaptak. Az időseknek és egy 10 gyerekes Somogytarnócai családnak autóval kivitték az almát.

December 16-án immár 18.alakalommal szervezi meg a Máltai Szeretetszolgálat a kijelölt Spár üzletekben, így a barcsiban is a december 21-ig tartó , tartós élelmiszergyűjtő akciót. Ezen idő alatt a Spar üzletben a nyitvatartási idő alatt munkatársaik a pénztár után várják az adakozni szándékozókat. Az összegyűjtött adományokból egységes csomagokat készítenek. Egyrészt ismeretük van a rászoruló családokról, másrészt a Családsegítő Szolgálattól is megkapják a rászoruló nevét. Az időseknek, a 90 év felettieknek- ők Barcson 41-en vannak –és a nagycsaládosaknak autóval kiviszik a csomagokat. Aki tud közlekedni, ők hetente csütörtöki napokon a Bem u.11. szám alatti raktárukban 13 – 17 óra között vehetik át az adományt. A Szociális Központba az időseknek beviszik az adomány csomagot. Tavaly a Babócsa környéki településekre juttattak ki adományokat, az idén a barcsi járás déli részén lévő településekre, Reiz Tamás Potonyi polgármester az önkormányzat kisbuszával szállította le a csomagokat Potonyba, Lakócsára, Szentborbásra és Tótújfaluba.

Ezek az adományok nem oldják ugyan meg a hiányok pótlását, de az ünnep előtt, akinek kevés van, a kevés is, a gondoskodás sokat jelent. Jót tenni, jónak lenni jó!

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!