Karácsonyi ünnepély a Szociális Központban

Karácsony-Szociális Központban

Zengtek a karácsonyi énekek, könnyek csillantak az idős emberek szemében, varázslatos hangulat uralkodott a teremben

Bódisné Mihály Mária a bentlakásos intézményvezető gondolatai hangzottak el:

„Lehet e jónak lenni egy rossz világban, sétálni kigombolt kabátban, szalonnát szúrni fagyos ágra, nem vadászni nyúlra, fácánra, koldus kezébe kenyeret nyomni, csábítók között hű maradni, Házad kapuját kitárni, had jöjjön hozzád akárki. Békét, nyugalmat, szépséget akarni, adni, adni, mindig csak adni? Lehet e jónak lenni egy rossz világágban?” Köszöntötte Karvalics Ottó polgármestert, a képviselő testület megjelent tagjait, a meghívott vendégeket, az otthon lakóit és munkatársait.

Ezt követően színes műsort adtak a Szociális Központ dolgozói.

Láthattuk az Adventi hírnök jelenetet, amelyet a mentálhigiéniás angyalok adtak elő.

„Szállást keres a szent család” ének fuvola kísérettel hangzott el.

Betlehemes játék következett, melyen a „Mennyből az angyal, Pásztorok, pásztorok, Ó gyönyörű szép”..karácsonyi énekek hangzottak el.

A műsor további részében a karácsonyi ünnephez illeszkedő énekek, versek hangzottak el.

Melegséget árasztó gyertyás táncot láthattunk.

Varga Ilona Szociális Központ igazgatójának gondolatai hangzottak el.

 Mint mondta: „Karácsony lesz, akik ide eljöttek mit várnak ettől a naptól? Mit várnak egymástól, boldogságot? Az elmúlt évezredek alatt az ember maga nem változott semmit. Az ember maga nem lett jobb. Vannak jó tettei, szép pillanatai, vannak események, amikor csak a másikért él. Ebben a testben nem tudunk csak jók, lenni. Ami nekünk jut, az kevés, az nem kell, pedig hát elég volna, hogy csak annyi lenne a miénk, amit a szív felfoghat magában. Karácsony lesz, vajon meg tudják e fogni a szomszédjuk kezét. Megkérem önöket, hogy, fogja meg mindenki a szomszédja kezét és ne engedje el az est folyamán. A karácsonyi ünnepségre készülve nehéz volt a munkatársakat összeszedni, de mindenki beletette szorgalmát, szívét, lelkét és adtak egy kis szeretetet, melegséget”.

Kívánt áldott Karácsonyt mindenkinek, szeretetet, békességet. Felkérte munkatársait, hogy osszák ki az ajándékokat.

Végül az otthon idős lakója mondott köszönetet, a lakók nevében az ünnepségért és kívánt nevükben mindenkinek Boldog Karácsonyt.

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!