Ismét remekeltek a barcsi tűzoltók

favágó

Országos Tűzoltó Favágóversenyt rendezett az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. október 16-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fónagyságon.

A település második alkalommal adott otthont az ,,Északerdő Kupának”, amelyen az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint területi és helyi szerveinek állománya mérhette össze technikai tudását, ügyességét, kitartását és gyorsaságát egyéniben és csapatversenyben egyaránt. A bajnokság, amelyet idén már a nemzetközi versenyszabályzatban foglaltak alapján rendeztek meg, öt versenyszámot – döntés, szerelés, kombinált és lánckímélő darabolás, gallyazás – foglalt magába. A versenyre húsz, egyenként háromfős csapat regisztrált, közülük az állhatott dobogóra, amelyik a versenyszámokat a legrövidebb idő alatt, a legkevesebb hibaponttal teljesítette. A bíráló bizottság az egyéni eredmények összegzése alapján állapította meg a csapatverseny helyezéseit.

Csapatversenyben a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata (Vastag Roland, Verkman Norbert, Káló Norbert) a negyedik legjobb eredménnyel zárta a megmérettetést, míg a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége (Hoffmann Balázs, Fista Zoltán, Árbogás József) a 9. helyet szerezte meg.

Egyéni számban a hatvan induló között a legeredményesebb somogyinak a barcsi Vastag Roland (5. helyezés) és a kaposvári Fista Zoltán (10. helyezés) bizonyult.

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó szds

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!