Intelligens gyógyszeradagolót kaptak a mentősök

Készülék átadás

Intelligens gyógyszeradagolót kaptak a barcsi mentősök vasárnap. Vetélkedő és egészségügyi szűrés mellett a szórakozás is szerepet kapott a Szív Világnapján.  

Szeptember 26, 27, és 28-án Nagyatádon rendezték meg a Szív Egyesületek Országos Sporttalálkozóját, ahol szép barcsi sikerek születtek. Pandúr Mária asztaliteniszben arany, Bitó Irénke íjászatban ezüst, Karsai Tiborné bronzminősítést ért el kosárlabda büntető dobásban, és íjászatban.

Az idei Szív Világnapja emlékezetes marad a barcsi mentősöknek is, hiszen szeptember 28-án, vasárnap adta át Kaviczki Károly az „Alaris Gh” típusú, intelligens biztonsági szoftverrel működő infúziós gyógyszeradagoló készüléket Börzöli Zoltánnak, a mentőállomás vezetőjének. A Barcsi Mentő Alapítvány elnöke elmondta: a készülék nagy szolgálatot tesz a mentőgépkocsiban is, akárcsak minden más egészségügyi ellátó helyen. Segít a káros infúziós gyógyszerelési hibák elkerülésében, javítja a betegellátás minőségét, lerövidíti a kórházi tartózkodás idejét, javítja a nemzeti biztonsági szabványoknak való megfelelést.

A nap további eseményei közül említést érdemel a mentőállomás dolgozóinak szakmai vetélkedője, egészségügyi tesz kitöltése. A strandon egészségügyi szűrések mellett gyógytornász irányításával mozogni is lehetett, és a szórakozás sem maradhatott el, fúvósok és mazsorettek léptek fel.

Az alapítványnál ezzel a nappal nem ért véget a segítőkészség, októberben a Dráva Völgye Középiskolában defibrillátort adnak át.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!