Ingyen tankönyv lesz elsőben és másodikban

Barcs Arany János iskola

Megérkeztek a tankönyvcsekkek, továbbra is sokan jogosultak a szociális kedvezményekre Barcson. Csak olyan könyvcsomagot rendelhettek, ami kijön a 12 ezer forintos állami hozzájárulásból.

 

A Köznevelési Államtitkárság tájékoztatójában felhívta a figyelmét az iskoláknak, hogy csak olyan árösszetételű tankönyvcsomag rendelhető meg a tanulóknak, amellyel biztosítani lehet a térítésmentes ellátásra jogosultak számára a tankönyveket. A szülőktől semmilyen pénzbeli kiegészítő hozzájárulás nem kérhető. Az iskola igazgatója csak olyan tankönyvet rendelhetett meg, amelynek tankönyvvé nyilvánítása a kerettantervi rendelet kihirdetését követően történt meg.

Migácsné Danics Dóra az Arany János Általános Iskola tankönyvellátását bonyolítja. A Köznevelési Államtitkárság tájékoztatójában felhívta a figyelmet, hogy csak olyan árösszetételű tankönyvcsomag rendelhető meg, amellyel biztosítani lehet a térítésmentes ellátásra jogosultak számára a tankönyveket. A szülőktől semmilyen pénzbeli kiegészítő hozzájárulás nem kérhető, a 12 ezres keretbe mindennek bele kell férnie.

A 2014/15-ös tanévben az elsősök mellett a második évfolyam is ingyenesen kapja meg a tankönyvcsomagot. Ez nagy segítség a családoknak, hiszen egy-egy tankönyv ára is eléri az 1000 forintot is. A III. évfolyamtól felmenő rendszerben, a rászoruló diákoknak lesz térítésmentes a csomag. Sok esetben begyűjtik az előző évfolyamtól a megőrzött, jó állagú könyveket és ezeket a szeptemberi indulásig kiadják a következő évfolyam támogatott növendékeinek.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. június közepéig kiküldte a csekkeket, ezeket augusztus 15-ig kell befizetni a családoknak. Arról egyelőre nem érkezett jelzés, hogy valaki nem kapta meg a befizetéshez szükséges csekket. Érdemes azonban figyelni a lakcímet, hiszen előfordult már olyan eset, hogy valakinek érkezett csekk, de az előző címére. A mostani tanévkezdés kapcsán azonban nem érkezett hasonló észrevétel. 

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!