Így igényelhet mozgóurnát

szavazás

Október 10-ig lehet előzetesen mozgóurnát kérni, utána már csak a választás napján lehet benyújtani az erre vonatkozó igényt. A mozgóurnát a helyi jegyzőtől igényelhet az egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt mozgásában gátolt választópolgár.

A mozgóurnát október 10-én 16 óráig személyesen vagy levélben lehet igényelni a jegyzőknél, de interneten keresztül a www.valasztas.hu oldalon is benyújtható a kérelem. Arra hivatkozva nem kérhetnek mozgóurnát a választók, hogy munkavégzésük miatt nem tudnak elmenni a szavazókörbe.

A szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni a mozgóurnát, de csak 15 óráig. Ha a mozgóurna iránti kérelmet a választópolgár saját kezűleg aláírta, akkor a kérelmet bárki beviheti a szavazóhelyiségbe, tőle nem kell meghatalmazást kérni. A szavazás napján a mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki a szavazókör területén belül, úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására megérkezzen. Fontos, hogy aki mozgóurnát kért, az a szavazókörben "hagyományos módon" nem szavazhat, kizárólag mozgóurnával.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!