A Heted Napja Adventista Egyház rendezvényén a Stressz oldás

Stresszoldás előadás

 

Életünk, egészségünk megrontója a stressz, de tudatunkkal, gondolkodásunkat pozitív irányba tudjuk fordítani, s így oldhatjuk a stresszt

A Heted Napja Adventista Egyház világ egyház. Korházakat, iskolákat működtetnek. Az egyház szervezésében és támogatásával Dél Dunántúli egyházkerületének barcsi csoportja 2014.november elején előadás sorozatot indított, melynek célja, az embereket hozzásegíteni egy egészségesebb, boldogabb élethez.   

2014.december 08-n este a Művelődési Központban tartották soron következő előadásukat, melynek témája a „Győzelem a stressz felett”.Az előadásra mintegy 12 –en jelentek meg, barcsi érdeklődők.

Az előadás mottója:"Azzá válsz, amit hiszel". Az előadás kétféle életfelfogást mutatott be, egyszerű példákkal szemléltetve, az egyik az optimista, a másik az ellentétje, a pesszimista életfelfogást, a negatívan gondolkodókat, s elemezte ennek megjelenését, kihatását mindennapi életünkre.

Helyre kell hozni az életvitelünkkel kapcsolatban azokat a dolgokat, mint az idegesség, az eluralkodó indulatok, konfliktusok, a lázadás, kétségek és félelmek Amíg nem alakítunk ki optimista, pozitív, vidám életképet magunkban, addig életerőnk töréseket fog szenvedni.. A bölcs ember reálisan tekint az életre.

Ha valaki negatív gondolkodású, hogyan lehet pozitív gondolkodásra késztetni. A választás az egyedüli meghatározó tényező, abban a tekintetben, hogy a személy negatív gondolkodású marad e, vagy pozitív szemléletűvé válik. A cselekedetek és az érzések együtt haladnak. Érzéseink felett nincs uralmunk, de a döntéseik felett van. Pozitív életfelfogást kell kialakítani, ne a problémákra, hanem a megoldásra koncentráljunk.

Viselkedésünkre vonatkozó első tanács az elfogadás, mely nem egyenlő a beletörődéssel, hanem felfedezése annak, hogy mit nem tudunk megváltoztatni, és mi az, amit meg tudunk. A legfontosabb önmagunk elfogadása, s ha ez rendben van, akkor másokat is el tudunk fogadni. Ez talán a nehezebb. Az embereket nem mi változtatjuk meg, hanem ők döntenek a változásról. El kell tudnunk fogadnunk adott szituációkat, nehéz helyzeteket. Amit nem tudunk megváltoztatni, ahhoz alkalmazkodnunk kell. Ha alkalmazkodók vagyunk, az szabaddá tesz bennünket.

Az életből tanulnunk kell, meg kell, tanuljunk gondolkodásmódunkon változtatni, a dolgokat több szempontból megvizsgálni, hogy alkalmazkodni tudjunk, amikor az életben nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi szeretnénk. És ekkor ismét az optimista gondolkodásmódra lesz szükségünk.

Az előadás sorozat folytatódik.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!