A hét végén, Somogytarnócán is járt a Mikulás

Mikulás Somogytarnócán

A Somogytarnócai városrészben két Mikulásünnepély is volt, melyen népes gyereksereg kapott ajándékokat a nagyszakállútól, volt, aki egy kis virgácsot is.

 

Volt dolga a mikulásoknak szombaton Tarnócán is. Délután öt órakor a faluházban a városi mikulás ünnepségen Csábráki Krisztina köszöntötte a gyereksereget, és a szülőket, valamint Karvalics Ottó polgármestert. A gyerekek elmondták a „Hull a pelyhes fehér hó”.. mikulás köszöntőt és már érkezett is a mikulás, hátán ajándékokkal teli puttonnyal, oldalán két krampusz hölggyel.

A településrész „veterán” mikulása Virovecz Adorján volt, aki már tíz éve tölti be ezt a népszerű szerepet. Nagy komótosan helyet foglalt és érdeklődött a gyerekek viselkedése iránt, akik kórusban azt felelték, hogy bizony ők jók, szorgalmasak voltak.

Hát ezek után már nem várhatott az ajándékok kiosztása. Név szerint hívtak ki a gyerekeket a puttonyhoz, s adta át biztató, kedves szóval a megérdemelt ajándékot.

Azért láttuk, hogy, volt, aki a krampusztól egy vékony kis virgács ágat is kapott. Vajon miért, ki tudja, ez nem derült ki. Voltak, akik bátortalanul, csak az anyuka kísérete mellett mentek az ajándékért, de bizony volt egy kis pöttöm fiúcska, aki bátor volt, és szinte önkiszolgálóan akarta megkaparintani az ajándékát, s ezt többször is megpróbálta

Az ajándékosztás mellett halkan karácsonyi dallamok szóltak. Lassan kiürült a puttony, s a mikulás továbbment, de búcsúzóul a gyerekeket arra kérte, legyenek jók, szorgalmasak és jövőre is köszöntővel várják.

Alig ment el a mikulás a Faluházból, a település másik részén a „Bitang Csehó” előtti téren itt már egy másik mikulás várta a rossz idő ellenére, a tető alá behúzódva a gyerekeket, szülőket, egy szőke villásbotos krampuszhölgy kíséretében.

Ezt a rendezvényt a Satelit FC. szervezte, és Szabadi József támogatta. A programon részt vett Karvalics Ottó polgármester is. Fiszter Antal a Tarnócai programok elmaradhatatlan, fáradhatatlan közreműködője készítette

az illatozó forralt borokat és a finom forró teát, amiből ki-ki korosztálya, jogosítványa függvényében fogyaszthatott. A gyerekek itt is köszöntötték a mikulást, s ezt követően ők is megkapták ajándékcsomagjukat. A felnőttek jókedvűen társalogtak, a zord időt a forró italok enyhítették.

A nap záró rendezvénye a Faluházban tartott zenés est, egy jótékonysági bál volt, melyen „Csabika” zenélt, s alapozta meg a jókedvet. A bál bevétele 80.500 forint volt, amelyet két célra fordít a település közössége. Egyrészt a központ terén helyeznek el tér bútorokat, elemeket, másrészt a következő falunap színvonalának emelésére fordítják.

A mikulások jól szerepeltek, a gyerekek elégedettek voltak, a felnőttek jó kedvűek. Akkor ez az est jól sikerült. Somogytarnócára jövőre is gazdag mikulást várnak.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!