Hét ágra süt a barcsi Napsugár!

Jakó Gergely átadja a barcsi bölcsődét

Átadták a felújított barcsi bölcsődét és hosszú évek után végre nevet is kapott az intézmény.  33 millió forintból nem csak a külső változott. Aki a húszéves szekrényeket keresi, már nem találja meg azokat. A polgármester azt reméli, hogy hamarosan az új csoportszobát is meg kell nyitni.

1983-ban nyílt meg a bölcsőde Barcson, azóta nagyobb felújítás nem történt az intézményben – emlékezett vissza Henéziné Balaskó Edit a kezdetekre. „Tartoztunk ezzel a felújítással” – fogalmazott Karvalics Ottó. „A jövőbe fektette a város ezt a forrást, hiszen a gyerekeknek készült el ez a beruházás. A felújítás azt is mutatja, hogy Barcs erősödő város lett, hiszen nem volt elég a pályázati támogatás. A képviselőtestület azonban habozás nélkül hozzátette azt a pénzt, ami kellett a megújuláshoz” – emlékeztetett a polgármester.

A megyei közgyűlés alelnöke, Jakó Gergely is gratulált a barcsiaknak az intézményhez. Mint mondta, egy város jövőbe vetett hitét mutatja az, ha a bölcsődéjét újítja fel. Kisgyermekes apaként elmondta: feleségén látja, mekkora dilemma az, hogy a munkát, avagy a gyermekkel való otthon maradást válassza néhány év után az édesanya. „Ez a bölcsőde a bizalom háza” – fogalmazott a közgyűlési alelnök.

A régi bölcsisek is visszatértek a névadóra és kis műsorral köszönték meg a felújítást. Majd a lufikat a felhők fölé engedve üzenték a napsugárnak, hogy idelent, a földön mindig számítanak rá a Napsugár Bölcsőde kisgyerekei. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!