Helyi zöldség, helyi munka, barcsi haszon

Barcsi zöldségek

Csak a Szociális Központ konyháján több mint 700 ezer forintnyi zöldséget dolgoztak fel a barcsi kertészetből tavaly. Idén ennél is nagyobb mennyiségre számítanak. A közfoglalkoztatottak által termelt alapanyag Barcs konyháin hasznosul.

Megnőtt a termőterület, több üresen álló telket vagy telekrészt is művelés alá vontak. Ungvári Zoltán a városgazdálkodás igazgatója megkeresésünkre elmondta: átalakították a zöldségtermesztés termékszerkezetét, így a betakarítás utáni tárolási idő is lecsökkent. Répafélékből 261 ezer, burgonyából 232 ezer, vöröshagymából 38 ezer, rebarbarából pedig 116 ezer forintnak megfelelő mennyiséget szállítottak be a Szociális Központ konyhájára a tavalyi évben.  

Tőosztással tovább szaporították a rebarbara ültetvényt, 1500 négyzetméterrel növelték a termelésbe bevont területet, amelybe burgonya került. 2014-ben ezért a tavalyinál is nagyobb termésre számítanak.  Ez a szociális étkeztetésben és az idősellátásban hasznosul, hiszen a terményt barcsi foglalkoztatottak állítják elő és gyakorlatilag ellenérték nélkül a helyi diákok, idősek asztalára kerül.

/P.R./   

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!