Három bizottság lesz, van alpolgármestere Barcsnak

Alakuló ülés Barcs

A testület nagy többséggel szavazott bizalmat Barcs új, társadalmi megbízatású alpolgármesterének, Szalai Balázsnak. A bizottságok tagjai közül egyelőre azokat választották meg, akik a képviselőtestület soraiból kerülnek ki. Három bizottság dolgozik ezentúl és olcsóbb lesz a működési struktúra is. A polgármester lemondott a szabadságmegváltási pénzről.

A képviselőtestület alakuló ülésén Dr. Banna Zoltán, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a szavazás jogerőre emelkedett eredményét. Ezt követően esküt tettek a 2014-2019-es önkormányzati ciklusra megválasztott képviselők és a polgármester.

Karvalics Ottó polgármester külön megköszönte a választók bizalmát és azt, hogy átérezték a választás fontosságát. Hangsúlyozta: választani sok esetben nem könnyű, mégis szükséges. „Azokból a kövekből, amelyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk” idézte Gróf Széchenyi István gondolatait „székfoglalójában” a városvezető. A képviselőket arra kérte, hogy szolgálják a helyi ügyeket, pártállástól függetlenül. Egyúttal kérte, hogy a kritika mellett javaslatokkal is segítsék a város boldogulását a bizalomhoz és mandátumhoz jutott képviselők. „Ez egy szövetség, a választók, a barcsi emberek és képviselő testület között a munkára, egy közös barcsi jövőre.” – mondta Karvalics Ottó.

Molnár Anikót és Ander Istvánt kérték fel a jegyzőkönyv hitelesítésére. A Szervezeti és Működési Szabályzatot több ponton módosították. Így nem esz főállású alpolgármestere a városnak és kevesebb bizottsággal működnek, mint az előző ciklusban. Titkos szavazással 11 igen szavazattal választotta meg a grémium Szalai Balázst Barcs alpolgármesterévé.

Olcsóbb lesz a működés, három szakbizottsággal áll fel az új testület.

Jogi, Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottság:

Elnöke: Dr. Kis M. János Attila, tagjai: Ander István, Halász Istvánné és Dr. Nuszpl Árpád

Pénzügyi, Városfejlesztési Bizottság:

Elnöke: Koós Csaba, tagjai: Horváth József, Kertainé Horváth Edit és Vekkeli Józsefné

Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság:

Elnöke: Vekkeli Józsefné, tagjai: Kertainé Horváth Edit, Molnár Anikó és Remes Gábor lett.

A polgármester az elmúlt ciklusban ki nem vett szabadságának megváltására 713.883-ra tarthatott volna igényt, de Karvalics Ottó erről az összegről lemondott. Döntés született arról, hogy marad az egy sofőr a hivatalban, aki a teljes apparátus fuvarozását ellátja. A testület ezért engedélyezte a polgármesterek, hogy vezethesse a hivatali járművet, így külön sofőrje továbbra sem lesz.

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!