Hamarosan indul a piac átalakítása

Barcsi piac

Barcsi vállalkozás nyerte el a piac átalakításának lehetőségét. Jelen helyzet szerint a napokban megkötik a szerződést, így a belső munkák szeptember 25-28 között elkezdődhetnek.

A barcsi Bau Lizéna Kft. végezheti el a piac felújítását. A munkák nettó költsége 20 millió forint. A támogatást a Leader akciócsoport pályázaton nyerte el - tudtuk meg Szijártó Attilától a Rinya-Dráva Szövetség Egyesület Leader Akciócsoport vezetőjétől.

Az épületben üzlettel rendelkező 10 tulajdonossal fórumon ismertették az átépítési munkákat és azok ütemezését. Emellett azt is egyeztették, hogy érinthetik a munkák legkevésbé az üzleteket működésükben. Akik nem jöttek el, azokat külön értesítik.

A belső munkák várhatóan szeptember 25-28 között indulnak. Az üzleteket ideiglenes elektromos ellátásra kapcsolják, s lekötik a fűtési rendszert. Utóbbit a tulajdonosok maguk oldják meg, mivel az átépítés alatt a piactér csak temperáló fűtést kap a meglévő rendszerről.

Az előre elkészíthető beépítendő szerkezeti elemeket, csomópontokat a földszinten elkészítik. A tetőszerkezet fa+fém kombinációjú szerkezet lesz. Az esős időre is gondolva, fóliás takarással készülnek megóvni az üzleteket, ám ha szükséges, átmenetileg konténerüzletet biztosítanak azoknak, akiket akadályoz az árusításban az üzlet feletti munka.

A kivitelezés tervezett befejezési határideje 2014.december 30,. de remélik, hogy november 30-ig elkészülnek a munkákkal. Az üzembe helyezés a pályázat szerint 2015.március 30.

Előkészítő megbeszéléseket folytattak és folytatnak még a kiskert tulajdonosokkal, mezőgazdasági termelőkkel, hogy az eladásra szánt termékeiket itt értékesítsék. Az üzletek a korábbi gyakorlatnak megfelelően a piactér felé, befelé is árusítanak, kiszolgálnak.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!