A gyár felé megy a cukorrépa

Cukorrépa felszedés

Az esős idő rendre akadályozta a cukorrépa betakarítását Barcson, eddig a mennyiség egyötödét szedték ki a földből. Rideg Gábor termelési igazgató (Dráva Coop Zrt.) arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a betakarított mennyiség 5%-a már a Verőcei Cukorgyárba került. 

A termés az előzetes becslések szerint ígéretesnek mutatkozik, eredményt egy összefüggő tábla betakarítását követően lehet látni. A szállítás a kezdeti nehézségek ellenére folyamatos lehet, ha az idő engedi. A beszállítás üteme azonban nem csak a barcsi munka ütemétől, hanem a gyár folyamatos befogadóképességétől is függ. 

Rideg Gábor korábban említette, hogy a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetsége még augusztusban tárgyalásokat kezdeményezett a kaposvári gyárat üzemeltető Magyar Cukor képviselőivel, melyet további tárgyalások követtek. A cél, hogy olyan javaslatot tegyenek a Földművelésügyi Minisztérium a termelők megfelelő nemzeti támogatására, melyet elfogad a szaktárca és az EU előírásainak is megfelel. 

Az Európai Unió felé bejelentett, termeléshez kötött támogatási jogcímek között szerepel a cukorrépa termesztése is, a 2015/2020 ciklusra vonatkozóan 47,93 millió euró támogatási összeggel.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!