Fúvósünnep: 40 éves a zenekar

Koncert

Minden tagnak szólt a nyitó fanfár, több mint háromszáz fúvóst adott eddig az országnak Barcs. 1974-ben Kápolnás Mihály karnagy vezetésével alakult a máig működő Barcsi Fúvószenekar. Őket köszöntötték.

Az „öregeket” is visszavárták a Deák Ferenc iskola sportcsarnokába, ahol a háború előtt is oly aktív barcsi fúvósélet nagyjai ünnepeltek. Szehágel Balázs, a zenekar vezetője elmondta: egy év kellett ahhoz, hogy meg tudják szervezni méltó módon a születésnapi koncertet. Az egykori zenekari tagok közül többen zenetanári pályán is bizonyítottak, így Haraszti Zoltán is. A zenei pályát annyian választották az évek során az egykori tagok közül, hogy akár egy újabb együttest is lehetne verbuválni belőlük. A város köszönetét tolmácsolta Karvalics Ottó is. A polgármester szerint nem kevés testvérvárosi kapcsolat köszönhető annak a kulturális missziónak, amiben a zenészek nap mint nap bizonyítanak.

Újra a százfős alkalmi zenekar élére állt egy koncert erejéig Kápolnás Mihály alapító karnagy is.  Az összkar mellett a fiatalok, a 30 éves jubileumi zenekar és a városi zenekar is szórakoztatta a közönséget Szabó István, Gyurokovics Tibor és Szehágel Balázs vezetésével.

A repertoár a fúvószenekar történetére épült Nem maradhatott ki belőle Bogár István zeneszerző munkássága sem, aki a 10 éves jubileumra külön a barcsi fúvósoknak is komponált. Persze a másfél órába az Abba számai mellett a Somogyi induló és a verbunkos is belefért. A zenekar sikerét mutatja a teltház, hiszen a Barcsi Fúvószenekar 40 éves koncertjére félezren voltak kíváncsiak.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!