Fontosak a gyerekek, most jut pénz a bölcsire

Felújított bölcsőde

Az 1983-ban épült szocreál bölcsőde új teraszokat kap és a bútorokat is kicserélik. A 48 kisgyerek ősszel már az új épületben játszhat, de a működés a tervek szerint folyamatos lesz egész nyáron.

A 83-as átadás óta nem futotta felújításra, csak tisztasági meszelésre. Alaposan elhasználódott már az épület. Az elöregedett nyílászárók előtt a huzat már akkor is lengette a függönyt, ha zárva volt az ablak. A bölcsőde egy hónapban annyi energiát fogyasztott, mint a három működő óvoda együtt. Henéziné Balaskó Edittől az óvodák és a bölcsőde igazgatójától megtudtuk: a bölcsőde nem csak barcsi gyerekeket fogadott be, hanem vannak gyerekek a kistérség településeiről is. Az 54 férőhelyből 48 folyamatosan foglalt. 

A felújításra az önkormányzat pályázatot nyújtott be 32 millió forintért végezhetik el a munkákat. Ami a pályázati keretbe nem fért bele, azt a város saját költségből megoldja.  A munkák 2014 márciusában indultak, a befejezési határidő 2014. június 30-a. A külső homlokzatot hőszigetelték, az ablakokat, ajtókat több légkamrás műanyag nyílászáróra cserélték.

 Felújították a külső teraszokat, ezek kihajtható árnyékolót is kapnak. Belül álmennyezet készül és teljesen új festést kapnak a helyiségek. A töredezett lapostetőt is szigetelik.  

 A bútorzat több generációt kiszolgált már, a szeptemberben érkezőknek azonban már új asztalok, székek és szekrények jutnak.

Erre 2,5 millió forint jut. A felújítást – mint sok esetben – helyi vállalkozó végezheti az önkormányzat döntése alapján. A kisgyerekek elhelyezése és a nevelő munka folyamatos a felújítás ideje alatt is. Csak a tervezett július 21- augusztus 8 közti időszakban zárja be a kapukat egy kis időre az intézmény a szokásos nyári leállás idejére. Ha valaki nem tudja elhelyezni erre az időre a kicsit, jelezni kell és segítenek az óvodában ideiglenes megoldást találni.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!