A Fidesz és a Jobbik nevezte meg eddig polgármester-jelöltjét Barcson

szavazás

A két párt Barcs minden választókörzetében indít jelölteket, települési kompenzációs listájuk is lesz. Az MSZP a jövő héten ad információt, a Demokratikus Koalíció választókerületi vezetőjét egyelőre nem értük el.

 

A Fidesz-KDNP nevezte meg elsőként Barcson és a választókerületben a polgármester- és képviselőjelölteket. A Jobbik megyei egyeztetése után közölte a tudható részleteket. Az MSZP és a DK egyelőre szűkszavúan nyilatkozott mindössze annyit közöltek, hogy az elkövetkezendő napokban közlik majd a Barcsra vonatkozó jelöléseket. Hogy közös avagy külön-külön jelöltek lesznek a baloldalon, egyelőre nem tudni. Csendesné Murányi Ibolya, az MSZP választókerületi elnöke a jövő hétre ígért bővebb tájékoztatást. A DK részéről Kolber Istvánt értük utol, aki annyit mondott: a következő napokban egyeztetnek, hamarosan nyilvánosságra hozzák megyei szinten a neveket. Kaposváron biztosan közös jelölt lesz, az egykori Somogyértes jelölt, Kováts Imre most közös jelöltként indulhat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz-KDNP színeiben Karvalics Ottó újrázhat a polgármesteri tisztségért. Minden körzetben lesz jelölt, és kompenzációs listát is állít a párt. A névsor korábbi cikkünkben, IDE KATTINTVA olvasható.

A Jobbik polgármester jelöltje  Ander István lesz Barcson. A képviselőjelöltek: Póré Róbert, Hartner János, Szűcs Ferenc, Vargáné Berta Gabriella, Pozsonyiné Nemes Ildikó, Cseh Mariann, Kiss Anita és Ander István. Hogy ki melyik körzetben indul el a posztért, az még képlékeny, tájékoztatják a következő napokban erről a közvéleményt. Kompenzációs lista is lesz. Ander Balázstól megtudtuk: a Somogy 2. választókerület 77 településéből nyolcban lesz polgármesterjelöltje a Jobbiknak. A közgyűlési listán legalább három helyet szeretnének szerezni, de a négy jelentené azt, hogy erősített megyei szinten a párt.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!