Falunapon ünnepeltek a tarnócaiak

Kispályás foci Somogytarnócán

Kispályás focival, kulturális műsorokkal, étellel, itallal tették színesebbé falunapjukat a somogytarnócaiak szombaton. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a rendezvény.

Reggel kilenc órakor vette kezdetét öt csapat kispályás labdarúgó körversenye. A mérkőzések szinte brazíliai futballhangulatban a két, egymás mellett kijelölt kispályán zajlottak.

Szabadi József, a vendéglátó Szateleit FC elnöke elmondta, hogy kellő előkészítés után itt a falunapon felállítottak egy „toborzó” állomást, ahol munkatársaival várták és fogadták a focizni szándékozó gyerekeket 5 éves kortól, a szülőkkel egyetemben. Céljuk, hogy a gyerekeket bevonják a sportba, és utánpótlást tudjanak kinevelni a Szatelit FC-nek. Az eltelt rövid páróra alatt máris voltak jelentkezők.

Az öreg gesztenyefák árnyékában, László, Anti és Ferenc három üstben, vadpörköltet, babgulyást és vegyes sertéspörköltet főzött, elmondásuk szerint körülbelül 150 főre számítanak. A focisták, a fellépők és a falu lakossága is megkóstolhatta a finomságokat. Este házi készítésű kolbászt és pácolt sertéstarját sütöttek.

A focibajnokság eredményhirdetése is az ebédidőben zajlott. Első helyen a Bitang Csehó végzett, második a Szatelit FC, harmadik pedig Potony csapata lett. Díjazásuk kupa, emléklap és egy kiadós ebéd.  

A kulturális blokkban fellépett a Barcsi Orfeum Társulat, a Barcsi Musical Társulat, Kalasné Bolhói Katalin énekkel, a Kaproncai Művészeti iskola tánccal, valamint a Boróka Szenior néptánc együttes. Sztárvendég Pécsről érkezett, Balogh János Máté Péter dalokat énekelt, végül a Vénusz Mazsorett csoport kicsi és nagy csapata szórakoztatta a közönséget.

Időközben megérkezett Szászfalvi László országgyűlési képviselő, aki köszöntötte a közönséget, hangsúlyozta a falunapok közösségteremtő erejét, a falu felemelkedésének fontosságát, s jó szórakozást kívánt.

A közönség tovább gyarapodott, az otthon körüli munka után egyre többen jöttek a falunapra. Láttunk Barcs irányából ide kerekezőket is. A hangulat fokozódott, az ételek gyorsan fogytak, hűtött italból és jó hangulatból sem volt hiány.

/P.R./.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!