Épül már a barcsi piac

Barcsi piac átépítése

Helyi vállalkozás kezdhette meg a barcsi piac átépítését. A tetőt visszabontották, a tervek szerint az év végére már az új formájában fogadhatja a vásárlókat az épület.

Elsőként le kellet választani az épületet az eredeti villamos csatlakozásról és ideiglenes elektromos ellátás van. Így most is működhetnek az üzletek.

Az épületet körbefutó nyereg tetőszerkezetét az É-K-i sarkon, szakaszosan visszabontotta a kivitelező. Az új tetőszerkezet fa-fém kombinációjú tartó szerkezetét alakítják ki. Nehezíti a munkát, hogy az átépítésre kerülő tetőszakaszok alatt részben zárt, részben jelenleg is működő üzletek, kereskedelmi egységek vannak. Végszükség esetén - ha nem biztosítható a tetőn végzett munkák alatt a boltok üzemeltetése - átmenetileg konténer üzlethelyiséget biztosítanak az üzletek tulajdonosainak.

A tető nyakrészében jelenleg nyitott sávok vannak, így az eső, a hó könnyen az árusítótérbe jut. A felújítás végére a nyitott tetőt befedik, így a vásárlóknak sem kell majd ernyővel járkálni a tető alatt.  

 

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!