Elkezdődött az aláírásgyűjtés

Választás

A polgármesterjelölteknek 300, a képviselőjelölteknek 11-13 ajánlásra van szükségük a nyilvántartásba vételhez Barcson. Az 1. számú választókörzetben 11 ajánlás kell a képviselőknek, a 6-osban 13. A maradék körzetekben – összesen hatban – 12 ajánlásra van szükség jelöltenként Barcson.

Dr. Lengyeltóti Zsuzsanna, a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese elmondta: a képviselőjelölteknél a szavazásra jogosult állampolgárok 3%-ának ajánlása szükséges a jelöltséghez, ez alapján számították ki a szükséges ajánlásokat.

Több jelölt és szervezet már átvette az aláírásgyűjtő íveket, amelyeket teljes számban vissza kell juttatni az irodához, függetlenül attól, hogy szerepel rajta adat vagy sem. Ha nem kerül vissza az ajánlóív szeptember 9-én 16 óráig, akkor ívenként 10 ezer forintnyi büntetést kell fizetni.

Jelöltet állítani azonban egy nappal korábban, szeptember 8-án 16 óráig lehet akár polgármesternek, akár képviselőnek. Települési kompenzációs listát az a szervezet állíthat, amely legalább a körzetek felében jelöltet tudott állítani.

Fontos, hogy több jelöltet is ajánlhat egy választópolgár, de egy jelölt ajánlóívét érvényesen csak egyszer írhatja alá. A jelölőszervezetek és a jelöltek már kérhették az ajánlóíveket, de szeptember 8-ig ezt bármikor megteheti az, aki úgy dönt, hogy elindul a választáson. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!