Életet mentettek a barcsi vízimentők

Drávai mentőhajó Barcson

Valószínűleg nem tudott úszni és elmerült egy fiatalember a Drávában. Újraélesztették. Az eset tegnap fél kettő körül történt Barcson.

Verőfényes jó idő, 150 strandoló a szabadstrandon. Zimmermann Zsolt és Bencsik Zoltán vízimentők voltak szolgálatban. Bencsik Zoltán a hajókezelő, a lenti partszakaszon sétált, s figyelte a fürdőzőket, Zimmermann Zsolt pedig a strand felső szakszán sétált és a strandolókra felügyelt.

Fél kettő után nem sokkal egy férfi hirtelen elmerült. Hajóval később érték volna el a bajbajutottat, ezért vízbe vetették magukat mindketten. A férfi feje már a víz alatt volt, karjánál fogva húzták fel a felszínre. Ájult állapotban értek vele partot. A vízmélység itt mellig ért, de a hullámos vízfenék miatt az úszni nem tudó ember valószínűleg egy nem érzékelhető mélyedésbe lépett és ezért merült el hirtelen.

Zimmermann Zsolt a parton rögtön ellenőrizte az életfunkciókat. Keringés volt, de normális légzés nem. Az újraélesztés 20-25 másodpercig tartott, amikor visszatért a normális légzésfunkció. Közben szólt a család tagjainak, illetve a közelben lévőknek, hogy hívjanak mentőt. A mentők villámgyorsan, talán 5 percen belül odaértek, megvizsgálták a férfit, de nem volt szükség sem kórházi, sem ügyeleti ellátásra sem. Kijött a rendőrség is, az érintettek adatait felvették, egyéb intézkedés nem történt.

A 25 éves férfi információink szerint édesanyjával és két fiúgyermekkel érkezett a fürdőhelyre. Az eset után nem sokkal a család összecsomagolt és távozott a strandról, mert egyéb ellátásra nem volt szükség.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!