Dupla pénz a civil szervezeteknek

Karvalics Ottó

Egyre többen dolgoznak önkéntesként a városért, azért köszönet jár – mondta Karvalics Ottó. A civilek 2012-höz képest háromszoros, a tavalyihoz képest dupla forrást kapnak munkájukhoz.

 

Négy szervezettel többet támogathat 2014-ben a város, ennyivel többen pályáztak a költségvetési támogatásra. Barcs az idei évben 1,8 millió forintos segítséget ad ahhoz, hogy a kulturális csoportok és az egészségvédők, valamint a polgárőrök is jó színvonalon tudják végezni azt a feladatot, amit vállaltak – összegezte a szerződéskötés előtt Karvalics Ottó.

A támogatásból részesül például a Barcsi Fúvószenekar, a néptáncegyesület és a vegyeskar is. Az egészségvédelemmel foglalkozó szervezeteket is támogatja a város, így a Diabetes Egyesületet, a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége és a Szív Egyesület is támogatásban részesülhet. A nemzetiségek közül is többen kértek és kaptak forrást.

Az önkormányzat az országos és a megyei szervezetek vonatkozásában kikötéseket tett – ismertette szerkesztőségünkkel Karvalics Ottó. Azokat a szervezeteket támogatták, amelyeknek van működő barcsi csoportja, tehát a tevékenységet nem másutt, hanem a településen végzik, és erre költik a kért forrást.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!