Dél-Dunántúli fürdőknek mutattak utat Barcson

gyógyfürdők barcsi workshopja

Egy fürdő kihasználtságánál, rentabilitásánál nem feltételen a vendégszám emelésében célszerű gondolkodni, hanem a szolgáltatások egyediségével, szélesítésével a vendég többet költését kell elérni – hangzott el egy barcsi szakmai rendezvényen.

A Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete, valamint a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter hat fürdőjének szakmai workshopját tartották Barcson. Célja az volt, hogy közösen meghatározzák azokat az egyediségeket, lehetőségeket, amelyeket a fürdők akár most, vagy a későbbiekben fejleszthetnek, kihasználhatnak, felkínálhatnak meglévő és reménybeli vendégeiknek, és alkalmazhatnak a Dél-Dunántúli termál és kúraösvény fejlesztésével kapcsolatban. Szerették volna ütköztetni a véleményeket, szembesíteni azokat a kitörési lehetőségeket, amelyeket a leendő kúraösvények kialakításában megvalósíthatnak - mondta Dr. Puczkó László a Xellum Kft. ügyvezetője, aki a klaszter év végén véget érő projektjének workshopján szakértő és moderátor volt.

A fürdők szerkezeti, strukturális különbözősége egyben előny is. Az épületek adottságok, esetleges hátrányukon a szolgáltatásokkal lehet segíteni. Attól lehet egy fürdő vonzó, hogy olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek máshol nincsenek. A barcsi fürdő adottságait is aszerint lehet vizsgálni, hogy kinek, milyen vendégkörnek szólnak. A fürdőnek kell eldönteni, hogy igényli-e szakember közreműködését a fejlesztések kidolgozásához. A szakértőknek másfajta kitekintésük van a témára, mint a helyieknek, más kérdéseket vetnek fel, olyanokat is, amelyeket a helyiek még nem ismernek, viszont más fürdőkben már jól hasznosulnak.

Dr. Puczkó László reméli, hogy a vélemények ütköztetése, a vélemények cseréje hasznos lesz a barcsi fürdő számára is. Egy fürdő kihasználtságánál, rentabilitásánál nem feltételen a vendégszám emelésében célszerű gondolkodni, mert a több vendég, a fürdő gyorsabb elhasználódását is okozhatja, hanem a szolgáltatások egyediségével, szélesítésével a vendég többet költését kell elérni.

A kúraösvények ügyében az első lépéseket már két éve kidolgozták - mondta dr. Puczkó László, a következő feladat, átültetni a gyakorlatba. A szakemberek elmondhatják, hogyan működik jól, de a gyakorlatba csak a fürdők tudják átültetni.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!