Becsengettek az elsősöknek az Aranyban

Arany János Általános Iskola Barcs

Csütörtökön reggel nyolckor jelképesen becsengettek az elsősöknek az Arany János Általános Iskolában. Óvodából az iskolapadba készül a két osztály.

 

Csillogó szemek és kezdeti megszeppenés. Két 29 fős osztály kezdhette meg így az első iskolai napot az intézményben. Megkapták a tanszercsomagot, amit az idei évben az iskola vásárolt meg az elsősöknek. Kertainé Horváth Edit igazgatótól megtudtuk: évekkel ezelőtt azért döntöttek a „fecskenap” megszervezéséről, hogy a gyerekek mindent végigjárva ismerkedhessenek az iskolával.

Így már a padokba kerültek a tanszerek, a könyvek. Megtanulták, hogy hol találják az ebédlőben a helyüket és hogy merre is van a tanári szoba, ha szükségük van valamire. A szabály, az szabály. Az iskolának ugyanis kissé más rendje van, mint az óvodai csoportnak. Más a naposok és a felelősök dolga. „Olvasni tanulunk!” – mondta örvendezve Lackó, aki leginkább az újságok miatt falná mielőbb a betűket. Barátja egyből kontráz: „Ez azért is fontos, mert akkor már tudom, hogy mit írnak nekem SMS-ben!”

No igen, változnak az idők. Vanda is fogadalmat tett sokakkal együtt a padba ülés előtt. Szerkesztőségünknek megsúgta, hogy ajándékot szeretne adni az anyukájának. Bevallotta, hogy ő bizony nagyon rossz evő, emiatt kissé aggódik az anyu, de megfogadta, hogy a második hétre „megjavul” és mindet bekebelez a tányérról. Persze ha nem sikerül, senki nem fog megharagudni. De azért hajrá fecskék, év végére már ezeket a sorokat is el tudjátok olvasni!

Fotógalériánk az elsősök első napjáról IDE KATTINTVA tekinthető meg! Ha lájkolja facebook oldalunkat, házhoz szállítjuk a Barcsi Híreket!

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!